Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Izvor: Pobjeda [ Objavio: O.Z. ]

15. 01. 2017. 09:25 >> 09:01
13

MALIĆI PORUČIO

Crnoj Gori ne prijeti otimanje teritorija

Crnoj Gori ne prijeti nikakvo otimanje teritorija ni od Albanije, a ni od Kosova, izjavio je u intervjuu za Pobjedu savjetnik predsjednika Vlade Albanije Škeljzen Malići.

"Ideja Velike ili Naturalne Albanije nigde nije zvanična politika vlada ili glavnih političkih partija Albanije i Kosova, već je možda prisutna kao ideologija marginalnih grupa. Nešto prisutnija i uticajnija je ideja ujedinjenja Albanije i Kosova u određenim kriznim okolnostima, iako ni ona nije dominantna i prioritetna. Zvanična politika i na Kosovu i u Albaniji zagovara "ujedinjenje" Albanaca pod okriljem integracija u EU", kazao je Malići, koji je jedan od najuglednijih albanskih i jugoslovenskih intelektualaca i filozofa.

On je u intervju Pobjedi ocijenio i da je Ivica Dačić personifikacija kontradiktornosti i dvoličnosti srpske politike, pojednostavljeno iskazane u paradoksalnim mantrama "I EU i Kosovo", "I EU i Rusija".

"Ta politika želi integraciju Srbije u EU, istovremeno pokazujući namjeru da zadrži kontrolu nad Kosovom, što znači povratak suverenosti koju je Srbija faktički izgubila 1999. godine", kazao je on.

Malići je rekao i da je očekivao da će da će Francuska pustiti Ramuša Haradinaja da se brani sa slobode, jer je kako je kazao, Haradinaj je dva puta bio optužen od Haškog tribunala za ratne zločine i obje presude bile su oslobađajuće.

Dodao je i da ne vjeruje da će Haradinaj biti izručen Srbiji.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније