Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

15. 01. 2017. 13:21 >> 12:58
12

DF SAOPŠTIO

"Izrežirali i udar na ormar Ministarstva"

Isti onaj mozak koji je osmislio takozvani državni udar u Crnoj Gori na brzinu je izrežirao i udar na ormar ministarstva prosvjete, a i jedno i drugo je bilo u funkciji zaštite DPS-a i prikrivanja njihovih kriminalnih radnji, saopšteno je iz Demokratskog fronta.

Nova srpska demokratija saopštila je juče da je aktuelni gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, dok je bio Ministar prosvjete, zloupotrijebio službeni položaj dodijelivši novac na ime materijalne pomoći određenim pojedincima.

Kasnije je policija saopštila da je neko juče u popodnevnim satima provalio u zgradu Ministarstva prosvjete i pokušao da obije ormar u kome se čuva finansijska dokumentacija.

"Po starom udbaško-kriminalnom receptu crnogorskog režima izvrću se teze i pokušava se skrenuti pažnja sa suštine, odnosno sa činjenice da je Slavoljub Stijepović, koji je nesumnjivo jedna od najmarkantnijih figura DPS-a, dodjeljivao materijalnu pomoć onima kojima je najmanje bila potrebna. Tačnije, Stijepović je pod firmom teškog materijalnog položaja dodjeljivao novac onima koji spadaju u građane sa najvišim primanjima, svojim partijskim kolegama i političkim istomišljenicima, što je prije svega sramno i nemoralno, ali i uobičajeno za one koji pripadaju vrhu DPS-a", saopšteno je danas iz DF-a.

Smatraju da je Stijepović već trebao biti procesuiran.

"Radi se o zloupotrebi službenog položaja od strane bivšeg ministra prosvjete i on je koliko juče trebao da bude procesuiran, ali pošto u Crnoj Gori ne postoje slobodne institucije, i ovaj skandal će sačekati neke bolje dane", istakli su iz DF-a.

Iz tog političkog saveza su kazali da djeluje tragikomično način na koji se pokušavaju odbraniti oni koji su primali novac i oni koji su ih davali.

"Uhvaćeni na djelu, nisu stigli ni da usaglase izjave, tako da je ministarstvo saopštilo da oni imaju kvote za socijalne potrebe, a ovi koji su primali pare, a koji su daleko od građana sa socijalnim potrebama, govore da su te pare dobijali za neke knjige. Naravno, udbaško-kriminalna organizacija Mila Đukanovića umjesto da se stidi pred građanima zbog toga što je ponovo uhvaćena u pljački, pokušava sada da raznim nebulozama odvuče pažnju sa malverzacija svog visokog funkcionera", naveli su iz DF-a.

Kazali su da je slično urađeno i sa dokumentacijom Osnovnog suda.

"Ne bi nas začudilo da, po već viđenim scenarijima, pošto su otkriveni u pljački, ljudi iz DPS-a zapale arhivu ministarstva prosvjete kako bi uklonili dokaze o nelegalnim rabotama. Isto su učinili i sa dokumentacijom osnovnog suda, kao i SDK-a, a spalili su i dokumentaciju Edina Efovića, nepostojeće ličnosti koja je kupila avion za Vladu CG kojim se vozio Đukanović i torbe Caneta Subotića pune novca od šverca. Tužilac do danas ne saopštava ko je Efović, a na odgovornost ne zove one koji su učestvovali u ovim kriminalnim radnjama, a koji su dostupni i svi su u Crnoj Gori. Prema svemu sudeći, najvažniji posao u Vladi, u svim ministarstvima, je kako sakriti i uništiti dokumentaciju koja svjedoči o njihovim nemoralnim i nezakonitim postupcima", piše u saopštenju.

Iz DF-a su kazali da ono što su otkrio u vezi Slavoljuba Stijepovića "slikovito prikazuje na koji način se između sebe, narodnim parama, pomažu strukture unutar Đukanovićeve partije".

"U isto vrijeme, na stotine hiljada građana nalazi se u stanju potpunog siromaštva, upravo izazvanog ovakvim djelovanjem lopovske bande Mila Đukanovića. DF obećava da će nakon promjena u Crnoj Gori Milo Đukanović i njegova političko-kriminalna ekipa morati da vrate svaki cent koji su ukrali od građana, a radi se o milijardama eura, koje će biti dovoljne da se Crna Gora pokrene iz teške ekonomske situacije u koju su je uvukli ovi pljačkaši i sjecikese", poručili su iz DF-a.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније