Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

15. 01. 2017. 18:28   >>  18:04 5

VUJANOVIĆ U UAE

Saradnja skupština jača odnose zemalja

Parlamenti Crne Gore i Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) mogu naći zajednički prostor saradnje, što bi bio snažan doprinos ukupnoj međudržavnoj saradnji, ocijenjeno je tokom sastanka crnogorskog predsjednika Filipa Vujanovića sa predsjednicom Skupštine UAE, Amal Kubaisi.

Vujanović, na poziv šeika i predsjednika Izvršnog savjeta Abu Dabija, Mohameda Bin Zajed Al Nahijana, boravi u Abu Dabiju, gdje učestvuje na svjetskom samitu o budućnosti energetike, prenosi Mina.

On je danas, na sastanku sa Kubaisi, iskazao zadovoljsvo što je njegov prvi susret u UAE bio sa predsjednicom parlamenta, i ocijenio da je vrijednost saradnje parlamaneta snažan doprinos ukupnoj međudržavnoj saradnji.

"U tom smislu saopštio je zadovoljstvo spremnošću Kuabaisi da posjeti Crnu Goru, uvjeren da parlamenti dvije države mogu naći zajednički prostor saradnje", saopšteno je iz kabineta Vujanovića.

Kubaisi je, kako se navodi, detaljno predstavila nadležnosti parlamenta, stavljajući poseban naglasak na važnu ulogu parlamentarne diplomatije za promociju vrijednosti UAE, kao i vrlo konstruktivno djelovanje kroz interparlanentarnu uniju.

"Saopštila je da je ona prva žena u okviru arapskih država koja je predsjednica parlamenta, što za nju predstavlja posebnu čast i dokaz je važne uloge žena u UAE", kaže se u saopštenju.

Ona je, kako se navodi, opisala redovne aktivnosti parlamenta i iskazala spremnost da dođe u Crnu Goru kako bi uspostavljanjem saradnje sa crnogorskom Skupštinom doprinijela jačanju dobrih odnosa dvije države.

U saopštenju se kaže da je Vujanović danas u Abu Dabiju položio vijenac na memorijalni kompleks Vahat Al Karamah, poštujući tradiciju iskazivanjem odnosa prema stradalim koji su učestvovali u mirovnim i drugim misijama.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније