Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M.Lj.

16. 01. 2017. 14:15 >> 13:55
4

ORAV PORUČIO

EU će podržati razvoj saobraćajne infrastrukture

Evropska Unija spremna je da podrži dalji razvoj saobraćajne infrastrukture, s akcentom na prekograničnu saradnju i projekte koje u tom dijelu Crna Gora već realizuje, kazao je šef Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori Aivo Orav na sastanku sa ministrom saobraćaja i pomorstva Osmanom Nurkovićem.

 

Ministar kazao je da to ministarstvo ima ambiciozne planove i veoma zahtjevne projekte za koje će biti potrebna podrška Evropske Unije. Nurković je tom prilikom kazao da je Crna Gora i do sada u značajnom obimu sarađivala sa institucijama Evropske Unije kroz finansijsku i tehničku pomoć.

“Najvažniji projekat koji se trenutno realizuje na putnoj infrastrukturi je izgradnja prioritetne dionice autoputa Bar - Boljare, Smokovac - Uvač - Mateševo i tu je važna podrška pri izradi projektne dokumentacije za nastavak realizacije ovog projekta, tj. nastavak izgradnje autoputa Bar – Boljare”, navodi se u saopštenju.

Nurković je naglasio da je Crna Gora mala zemlja, ali sa velikim ekonomskim potencijalom koji treba razvijati u narednom periodu, a osnovni preduslov za to je razvoj saobraćajne infrastrukture.

 “Orav je naglasio da je Evropska Unija spremna da podrži dalji razvoj saobraćajne infrastrukture, s akcentom na prekograničnu saradnju i projekte koje u tom dijelu Crna Gora već realizuje”, navodi se u saopštenju. 

Na sastanku je takođe bilo riječi o koncipiranju rada ovog resora u mandatu koji je pred nama, gdje je svakako najveća promjena pripajanje Direkcije javnih radova ministarstvu saobraćaja. Kako ističe Nurković, to je svakako racionalno rješenje, imajući u vidu projekte koje ova direkcija realizuje,a koji se u velikoj mjeri odnose na saobraćajnu infrastrukturu.

Ministar Nurković je zaključio da jedna od aktivnosti u narednom periodu biti jačanje kadrovskih kapaciteta implementacione jedinice za IPA projekte u Direkciji javnih radova kako bi se poboljšala dinamika realizacije istih. Važno je napomenuti i da postoji velika podrška manjinskih naroda evroatlanskim integracijama te da istim tempom očekujemo nastavak ispunjavanja uslova i dostizanja standarda EU kao i do sada.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније