Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

17. 01. 2017. 13:32 >> 13:08
3

MOČNIK SAOPŠTIO

Slovenija podrška Crnoj Gori

Ambasador Slovenije u Podgorici, Mitja Močnik, kazao je da će se njegova zemlja zalagati da se dobra dinamika u pregovorima s Evropskom unijom u slučaju Crne Gore i dalje nastave.

 

Močnik je danas razgovarao sa ministrom evropskih poslova, Aleksandrom Andrijom Pejovićem.

"Ministar Pejović je upoznao ambasadora Močnika sa statusom pregovaračkih poglavlja i ispunjenošću uslova za otvaranje i privremeno zatvaranje pojedinih pregovaračkih oblasti. Takođe, ukazao je na obaveze koje Crnu Goru očekuju u nastupajućem periodu i za koje je potrebno obezbijediti, kako ekspertsku i tehničku podršku država članica, tako i finansijsku podršku iz sredstava EU. On je zahvalio Sloveniji na izuzetnoj dosadašnjoj bilateralnoj i pomoći u okviru značajnih programa podrške koja je doprinijela sprovođenju zahtjevnih reformskih procesa i približavanju članstvu u EU, kao i na ratifikaciji protokola o pristupanju NATO-u", navodi se u saopštenju.

Ambasador Močnik je čestitao na formiranju novog ministarstva i prenio očekivanje da će nova Vlada jednako posvećeno i odgovorno nastaviti da vodi proces pregovora do pristupanja Crne Gore EU.

"On je pozdravio dobar integracioni rezultat koji je Crna Gora ostvarila i prenio da će se Slovenija, kao snažan zagovornik proširenja, zalagati da se dobra dinamika u pregovorima, u slučaju Crne Gore koja je primjer u regionu, nastavi i u narednom periodu. U tom pravcu sagovornici su razmijenili mišljenja o budućim potrebama Crne Gore, kao i o oblastima u kojima bi Slovenija mogla pružiti potrebu stručnu i tehničku podršku", saopšteno je iz Ministarstva evropskih poslova.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније