Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M.Lj.

18. 01. 2017. 12:36   >>  12:12 2

LP APELUJE

Hitno nastaviti konstitutivnu sjednicu SO Kotor

Liberalna partija Kotor, apeluje da se hitno nastavi konstitutivna sjednica Skupštine Opštine Kotor, kako bi se izabrao Predsjednik Skupštine i stekli uslovi da se usvoji Budžet Opštine Kotor za 2017. i Finansijski plan sa Planom rada Direkcije za uređenje I izgradnju Kotora.

 

“Pozivamo i apelujemo na  odbornike DPS, DEMOKRATA, DF, SDP, SNP, SD, URA, HGI da hitno nastavimo konstitutivnu sjednicu SO Kotor,izaberemo Predsjednika SO Kotor i omogućimo normalizovanje funkcionisanja Opštine,dajući vremena partijama koje pregovaraju za dogovor oko konstituisanja lokalne izvršne vlasti. Krajnji je trenutak da prestanemo sa političkim inaćenjem, postignemo dogovor o deblokadi grada i Opštine i  stavimo interese grada iznad političkih”, navodi se u saopštenju.

Iz LP podsjećaju da novonastalu situaciju jedino odbornici mogu da riješe.

“Da je situacija jako ozbiljna zbog neusvajanja Budžeta za 2017, kao i Odluke o privremenom finansiranju Opštine Kotor, zaposleni, korisnici budžeta, a u dogledno vrijeme  građani će biti dovedeni u nezavidan položaj. Konkretno, neće se  moći izvršiti niti jedna isplata sa računa Opštine Kotor. Direkcija za uređenje I izgradnju Kotora neće moći nikakvu  intervenciju napraviti u  slučaju vanrednih događaja, osim ugovorenih obaveza koje su zaključene tokom prošle godine.Upitna će biti legalna isplata zarada zaposlenim u Opštini Kotor, kao i ustanovama koje su korisnici Budžeta. Više stotina građana Kotora će biti dovedeno u tešku materijalnu situaciju”, navodi se u saopštenju.

Sportski klubovi,a naročito oni za koje se izdvajaju značajna sredstva kao što su : VK Primorac, VA Kataro, FK Bokelj I OFK Grbalj će biti u teškom položaju, a opstanak u njihovim rangovima takmičenja će biti doveden u pitanje.

“Zatvoreni bazen koji je inače u lošem stanju će najvjerovatnije do kraja januara morati biti zatvoren iz razloga nedostatka goriva i nemogućnosti raspisivanja tendera za njegovu nabavku zbog neusvajanja Budžeta,kao i Odluke o privremenom finansiranju. Isplata socijalnih davanja za najugroženije stanovnike grada je dovedena u pitanje. Serija ostalih više ili manje značajnih stvari a tiču se građana Opštine Kotor je ušla u fazu kada će  se odgovori za njihovo rješavanje upravo tražiti od nas, jer nismo sposobni formirati lokalnu vlast,bez obzira ko tu vlast činio”, zaključuje se u saopštenju LP.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније