Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

18. 01. 2017. 18:40 >> 18:16

PEJOVIĆ - GRUBIŠIĆ

Značajan doprinos Hrvatske na putu ka EU

Crna Gora je ostvarila dobre rezultate u procesu pristupanja i Hrvatska će nastaviti da podržava njeno dalje napredovanje prema članstvu u EU, poručeno je sa sastanka ministra evropskih poslova Aleksandra Andrije Pejovića i novoimenovanog ambasadora Hrvatske u Crnoj Gori Veselka Grubišića.

"Pejović je zahvalio na izuzetnoj podršci hrvatskih institucija i kolega istakavši da je ona u značajnoj mjeri doprinijela izgrađivanju kapaciteta za uspješno vođenje pregovora i napredovanje u približavanju članstvu u Uniji", saopšteno je iz Ministarstva evropskih poslova.

Pejović je, kako se navodi, upoznao Grubišića s daljim obavezama usmjerenim na otvaranje preostalih i početak privremenog zatvaranja svih pregovaračkih poglavlja.

On je istakao da Crnu Goru očekuju brojne obaveze u nastavku procesa, te da računamo na dalju podršku Hrvatske u pristupanju EU.

"Pejović je, takođe, zahvalio na nedavnom ratifikovanju Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u u Saboru Hrvatske istakavši da očekuje skoru finalizaciju tog procesa i prijem Crne Gore u punopravno članstvo Alijanse", piše u saopštenju.

Hrvatski ambasador je čestitao na rezultatima koje je Crna Gora ostvarila u pristupnim pregovorima prenijevši očekivanje da će se uspješan reformski proces, praćen dobrim tempom otvaranja i zatvaranja poglavlja nastaviti i u narednom periodu, te da će Crna Gora biti sljedeća članica EU.

"U tom kontekstu je prenio da će Hrvatska nastaviti s pružanjem potrebne bilateralne, tehničke i ekspertske podrške, kako bi crnogorske institucije i pregovarački tim nastavili da efikasno sprovode obaveze iz pristupnih pregovora", kazali su iz Ministarstva evropskih poslova.

Pejović i Grubišić su, takođe, razmijenili mišljenje o saradnji dvije države u korištenju fondova EU, posebno u okviru novog trilateralnog programa između Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, kao i, kako se dodaje u saopštenju, o predlogu Hrvatske za kreiranje nove inicijative, Jadranske trilaterale između Crne Gore, Albanije i Hrvatske.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније