Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

18. 01. 2017. 20:33 >> 20:10
8

DARMANOVIĆ - DURMIŠI

Odnosi CG i Kosova za primjer

Odnosi Crne Gore i Kosova predstavljaju primjer dobrosusjedstva i prijateljstva, naglasio je ministar vanjskih poslova Srđan Darm,anović koji je, u nastupnu posjetu primio kosovskog ambasadora u našoj zemlji Skendera Durmišija. Darmanović je ocijenio da zajednički spoljnopolitički ciljevi kojima težimo, te regionalni kontekst koji dijelimo, upućuju dvije države na intenzivniju saradnju u oblasti evropskih integracija.

Ambasador Durmiši čestitao je Darmanoviću stupanje na dužnost i izrazio uvjerenje da će dosadašnji odlični i prijateljski međudržavni odnosi dalje jačati u svim oblastima. 

"Konstatovao je da će intenziviranje saradnje u oblastima od obostranog interesa i jačanje ugovorne baze između dvije države i dalje biti u fokusu bilateralnih odnosa", navodi se u saopštenju.

Durmiši je pozdravio značajan progres koji je Crna Gora ostvarila na evropskom i evroatlantskom putu, i ocijenio da su za Kosovo dragocjena crnogorska iskustva u integracionom procesu.

"Iskazana je obostrana spremnost za nastavak saradnje i produbljivanje dijaloga na svim nivoima, u cilju daljeg jačanja veza i prijateljstva dvije države", zaključuje se u saopštenju.

Darmanović - Močnik: Dobri temelji za dalje unaprjeđenje međudržavne saradnje

Darmanović je danas razgovarao i sa ambasadorom Slovenije u Crnoj Gori Mitjom Močnikom.

Šef crnogorske diplomatije izrazio je zadovoljstvo odličnim odnosima dvije države što, kako je kazao, potvrđuju brojni kontakti na najvišem nivou. 

Zahvalio je na pomoći koju Slovenija pruža Crnoj Gori u kontekstu evroatlantskih integracija, podsjetivši na činjenicu da je Slovenija bila kontakt država NATO-a za Crnu Goru i da je druga država koja je ratifikovala Pristupni protokol. 

"Darmanović je iskazao očekivanje da će, u predstojećem periodu, privredna saradnja biti dodatno osnažena novim zajedničkim projektima", saopštili su iz MVP-a.

Ambasador Močnik je pohvalio napredak Crne Gore na planu evropske i evroatlantske integracije i ponovio spremnost Slovenije da nastavi da pruža političku i ekspertsku pomoć na našem integracionom putu. Ocijenio je da su postavljeni dobri temelji za dalje unaprjeđenje međudržavne saradnje.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o situaciji u Regionu.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније