Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

18. 01. 2017. 21:47 >> 21:29

RADULOVIĆ ISTAKAO

Usklađivanje sa EU poboljšaće kvalitet života

Usklađivanje sa tekovinama Evropske unije u oblasti životne sredine poboljšaće kvalitet života građana Crne Gore, ocijenio je danas ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović topkom sastanka sa šefom Delegacije EU u Podgorici, Aivom Oravom.

Radulović je, kako je saopšteno iz MORT-a, naglasio da će u fokusu njegovog djelovanja, osim daljeg razvoja turizma, biti zaštita i unapređenje kvaliteta životne sredine u našoj zemlji.

"Ministar je istakao da je svjestan kolika su ulaganja potrebna za Poglavlje 27 koje se tiče životne sredine, te da usklađivanje sa tekovinama EU po pitanju životne sredine posmatra realistično i očekuje da će time biti poboljšan kvalitet života građana Crne Gore. Takođe, napomenuo je da smatra da je za dalji razvoj Crne Gore voema bitno usvajanje novih standarda, kako u oblasti turizma, tako i u oblasti zaštite životne sredine", saopšteno je iz Ministarstva.

Radulović je zaključio da se nada nastavku dobrih partnerskih odnosa i saradnje sa EU, te da smatra da su znanja i iskustva iz EU veoma dragocjena za Crnu Goru.

U saopštenju se dodaje da je Orav naglasio da Ministarstvo održivog razvoja i turizma može računati na pomoć i saradnju sa EU u resornim oblastima.

Odblokirati rad Savjeta za razvoj NVO

Orav se danas sastao i sa ministarkom bez portfelja Marijom Vučinović.

Vučinović je rekla da je uvjerena da će Crna Gora u narednom periodu biti još uspješnija u pregovaračkom procesu, kada je riječ o otvaranju novih poglavlja za pristup EU, kao i privremenog zatvaranja nekih poglavlja, kao što je do sada urađeno sa dva poglavlja: nauka i istraživanje i obrazovanje i kultura.

Takođe, kako je saopšteno iz njenog kabineta, iskazala je uvjerenje da će Vlada doprinijeti stvaranju povoljnijih uslova za privlačenje stranih investicija.

"U odnosu na rad Parlamenta, stav ministarke Vučinović je da se parlamentarna politika treba voditi uz učešće svih poslanika izabranih od strane građana, te iskazala uvjerenje da će se u skoroj budućnosti izabrani poslanici vratiti u Parlament", piše u saopštenju.

Vučinović se osvrnula i na trenutni zastoj rada Savjeta za razvoj NVO, kojim predsjedava, vjerujući da će se brzo naći način za njegovo prevazilaženje.

"Polazeći od dosadašnjeg doprinosa i značaja nevladinih organizacija u Crnoj Gori u kreiranju javnih politika i saradnji sa državnim organima, ministarka je rekla da je spremna dati puni doprinos kako bi se trenutno stanje u radu Savjeta odblokiralo i kako bi Savjet nastavio sa svojim redovnim aktivnostima, jer predstoji donošenje akata značajnih za razvoj nevladinih organizacija. Kao članica Vlade, nezavisno od nadležnosti i ovlašćenja, kao predsjednice Savjeta, istakla je da će podržati i aktivno uzeti učešće u realizaciji obaveza koje je Vlada preuzela, a u interesu su i NVO sektora i Vlade i građana Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније