Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dan; Objavio: I. P. ]

19. 01. 2017. 08:41 >> 08:33
8

VUJOVIĆ SAOPŠTIO

SDP zbog NATO-a mora u parlament

Socijaldemokratska partija (SDP) mora učestvovati u glasanju o protokolu za pristupanje Crne Gopre NATO-u u Skupštini, jer to smatramo međunarodnom obavezom i ostvarenjem svog programskog cilja, kazao je član Predsjedništva SDP-a Ivan Vujović.

 

"Glasanje o ratifikaciji protokola o pristupanju NATO-u nije prekid bojkota parlamenta, već ispunjavanje naših međunarodnih obaveza i uvažavanje država najsnažnijih demokratija danas u svijetu sa kojima Crna Gora razvija blisko partnerstvo kroz integracije u Evropsku uniju i u Alijansu. Stoga ovo pitanje treba isključivo posmatrati kao međunarodnopravnu obavezu Crne Gore, jer je svojom voljom zatražila da bude primljena u NATO", kazao je Vujović za Dan.

On je, između ostalog, rekao da su u SDP-u ubijeđeni da je članstvo u NATO-u presudan korak u razvlašćivanju DPS-a.

"Put za smjenu autokratije pod DPS imenom jedino može biti ostvaren kroz blisku saradnju i partnerstvo sa zemljama koje su sinonim za demokratiju i vladavinu prava. SDP je više puta saopštio da je članstvo u NATO-u za mnoge u vrhu DPS-a kazna, a ne nagrada. Oni znaju da sa članstvom dolaze i novi zahtjevi za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala na visokom političkom nivou. SDP ne želi da im pomogne da tu kaznu izbjegnu", rekao je Vujović.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније