Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

19. 01. 2017. 12:59 >> 12:36
9

BOJOVIĆ TVRDI

Tanok nema pravo da podnosi rezolucije

Čarls Tanok nema pravo da podnosi bilo kakve rezolucije o napretku Crne Gore u procesu evropskih integracija u trenutku kad njegova zemlja, Velika Britanija, nakon Bregzita, pokreće proceduru izlaska iz Evropske unije, ocijenio je funkcioner Demokratskog fronta (DF), Vladislav Bojović.

 

On je saopštio da u DF-u nijesu iznenađeni Nacrtom rezolucije o navodnom napretku Crne Gore koji je, kako je rekao Bojović, "izradio samo formalno poslanik Evropskog parlamenta, a u svojoj suštinskoj ulozi počasni član glavnog odbora DPS-a Čarls Tanok".

"Dobro je poznato da Čarls Tanok nezvanično slovi za evropskog zvaničnika koji je na platnom spisku DPS-a, što je i potvrdio svojim posljednjim nacrtom rezolucije o Crnoj Gori. Sa žaljenjem konstatujemo da se zbog zvaničnika, kakav je Tanok, drastično kompromituje, urušava i gasi svijetla ideja Evropske unije kao zajednice vrijednosti slobode, demokratije i vladavine prava", rekao je Bojović.

Indikativno je, smatra on, to što u ovoj rezoluciji Tanok "ni jednom riječju ne osuđuje evidentan progon Demokratskog fronta i njegovih lidera od strane režima".

"Niti konstatuje činjenicu da Državno tužilaštvo u Crnoj Gori još uvijek nije procesuiralo ni jedan razotkriveni slučaj milionske korupcije i organizovanog kriminala, za koje se vezuju Milo Đukanović i njemu bliska lica. Primjećujemo takođe da Čarls Tanok, kao glasnogovornik DPS-a, izražava žaljenje zbog toga što opozicija bojkotuje parlament, pošto je evidentno da ovaj model djelovanja daje rezultate u borbi za održavanje regularnih izbora u Crnoj Gori, kao i njeno izvođenje iz statusa privatne države", rekao je Bojović.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније