Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Jelena Otašević, TVCG

19. 01. 2017. 19:47   >>  20:30 2

OPOZICIJA ZA DNEVNIK

SDP će glasati o NATO-u, ostali ne

Nakon što je iz SDP-a saopšteno da će ući u parlament kada bude glasanje o članstvu Crne Gore u NATO, iz ostalih opozicionih partija poručuju da ni tog dana neće ući u Skupštinu. Za SNP odluka Socijademokratske partije znači prekid bojkota, dok u ostalim partijama ne misle tako i vjeruju u jedinstvo opozicije.

Crnogorska opozicija od konstitusanja Skupštine nije učestvovala ni na jednoj od sjednica. Odlučni su, kako su saopštili, da na taj način postignu već dobro poznate ciljeve. Napraviće, međutim, iznimku SDP, kada se u martu, kako je planirano, bude glasalo o članstvu Crne Gore u NATO. 

"Socijaldemokratska partija  mora učestvovati u glasanju o protokolu za pristupanje Crne Gore NATO-u u Skupštini, jer to smatramo međunarodnom obavezom i ostvarenjem svog programskog cilja", kazao je Ivan Vujović za Dan.

A kakvu će odluku donijeti ostale opozicione partije… DF saopštava već odavno poznto stanovište.

"Nećemo se vraćati u pralament dok se ne ispune naši uslovi", kaže DF-ov Slaven Radunović.  

Neće na taj dan u parlament ni ostatak opozicije.

Iako u SDP-u tvrde da njihov ulazak u parlament  ne znači prekid bojkota, u ostatku opozicije nijesu blagonaklono dočekali tu odluku, ali ipak imaju različite stavove.

Pokušali smo da i od DPS -a dobijemo reakciju na odluku SDP-a ali pozvani funkcioneri, kako su nam kazali, zbog ranije preuzetih obaveza, nijesu mogli da govore o ovoj temi.  

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније