Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavila R.B. ]

19. 01. 2017. 22:38 >> 22:14

BRAJOVIĆ - TATAŽINJSKA

Odlični odnosi sa Poljskom

Odnosi Crne Gore i Poljske su u stalnoj uzlaznoj liniji, ocijenio je predsjednik Skupštine Ivan Brajović, navodeći da je saradnja dvije države dinamična u oblastima kulture, nauke i obrazovanja.

Brajović je danas razgovarao sa ambasadorkom Poljske u Podgorici, Irenom Tatažinjskom. 

Kako je saopšteno iz Skupštine, Brajović je kazao da je zadovoljan odličnim odnosima Crne Gore i Poljske na političkom nivou, kao i očiglednim interesom te države za ulaganje i dinamičnom saradnjom u oblastima kulture, nauke i obrazovanja.

"Zahvalio sam ambasadorki Poljske na odličnom poznavanju prilika u Crnoj Gori i objektivnom sagledavanju naše društveno-političke stvarnosti. Takav pristup je između ostalog razlog zbog kojih su odnosi Crne Gore i Poljske u stalnoj uzlaznoj liniji“, naglasio je Brajović. 

On je naveo da je zadovoljan ocjenom Tatažinjske koja je prenijela stav posmatrača iz Poljske u okviru misije OEBS-a da su oktobarski izbori bili legitimni i transparentni, a njihovi rezultati nesporni.

"Razgovarano je i o nastavku saradnje u okviru „Akademije za proširenje“, u kojoj Poljska dijeli sa Crnom Gorom svoja iskustva integrativnih procesa“, kaže se u saopštenju. 

Na sastanku je, kako se dodaje, razgovarano i o budućim aktivnostima usmjerenim ka jačanju parlamentarne saradnje.

Brajović je prihvatio poziv predsjednika Senata Stanislava Karčevskog i predsjednika Sejma Mareka Kuhćinskog za učešće na Sastanku predsjednika parlamenata zemalja Istočne i Centralne Evrope u Varšavi u maju ove godine.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније