Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda; Objavio: I. P. ]

21. 01. 2017. 07:52 >> 07:30
13

FILANDRI SMATRA

CG u NATO važna za BIH

Dekan Fakulteta političkih nauka u Sarajevu, Šaćir Filandra, izjavio je da je članstvo Crne Gore u NATO savezu od krucijalne važnosti za Bosnu i Hercegovinu (BiH).

"Od tolike važnosti da slobodno mogu reći da se tom činu Sarajevo raduje isto kao i Podgorica, ako ne i više. Evroatlantske integracije su civilizacijski, a ne politički proces i on nema alternative, one su zadatak naših generacija i potreba našeg vremena. Alternativa je mrak, siromaštvo i nasilje, a to niko normalan ne želi. Na tom putu BiH ima uslovljavanja, odnosno prepreke srbijanske i srpske politike, ali sam uvjeren da će i ta strana iznaći zadovoljavajući modul participacije u ovom vojnom savezu",  kaže Filandra za Pobjedu.

Na pitanje kako ocjenjuje položaj Bošnjaka u Crnoj Gori, Filandra kaže da je krajnje zadovoljavajući.

"Crna Gora je Bošnjacima garantovala i omogućila očuvanje duhovnog, kulturnog i nacionalnog identiteta, njihovo prisustvo u javnim institucijama, recimo u aktuelnoj vladi, je vrlo zapaženo i od opšte bošnjačke javnosti prepoznato. Istovremeno, ne treba zaboraviti činjenicu da su i Bošnjaci Crnoj Gori dali, i neprestano daju, značajnu podršku. Crnogorska državna samostalnost i bošnjačka opstojnost na tome prostoru su jedinstven proces. Tu mjesta drugačijem mišljenju, ili nekoj trgovini, nema niti smije biti", kaže on.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније