Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Antena M, Objavio: I. P. ]

22. 01. 2017. 08:15 >> 07:51
77

ŠEŠELJ PORUČIO

Nezavisna CG udar u srce Srba

Obnavljanje crnogorske nezavisnosti 21.maja 2006. lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj teško je prihvatio i referendum je doživio kao udarac u srpsko nacionalno biće. Da je bio na slobodi, poručuje, borio bi se da se ta odluka spriječi.

 

To je rekao gostujući u "Živoj istini", emisiji u kojoj je nastupio posljednji put pred polazak u Hag, prije gotovo 14 godina. Tada je obećao je da će se u Beograd vratiti preko Crne Gore i u njoj napraviti politički dar-mar. No, to se nije desilo, a Šešelj je objasnio zašto.

"Neke su se okolnosti promijenile, moram prvo dar-mar da napravim u Srbiji, pa tek onda u Crnoj Gori. U Srbiji nije bila dobra situacija, bio je pokušaj puča u Srpskoj radikalnoj stranci, u koji je do guše umiješan Milo Đukanović, Stanko Subotić, Boris Tadić, neke zapadne obavještajne službe. Moje je bilo da žurim u Beograd, jer je stranka bila u veoma teškoj situaciji. Od najjače političke partije u svim srpskim zemljama, srozani smo bili na nivo vanparlamentarne grupe! Ali za ove dvije godine mi smo stranku snažno oporavili, osposobili, povratili parlamentarni status", rekao je Šešelj.

Na opasku da ne treba da se ljuti kad drugi mešetare po njegovoj partiji, pošto je sam javno saopštio da od 2006. subverzivno djeluje protiv Đukanovića, lider radikala kaže: "Ne ljutim se ja zbog toga, samo uzvraćam udarac"!

Iskreno priznaje kako mu je bilo 21. maja 2006. dok je iz Haga pratio kako Crna Gora na referendumu obnavlja nezavisnost:

"Vrlo teško, vrlo teško. To sam smatrao strašnim udarcem u srce sprskog nacionalnog bića, ali su sve stvari išle u tom pravcu i sve mi je bilo jasno poslije 5. oktobra. Kosmička kataklizma koja je zahvatila bivšu Jugoslaviju odlučila je da proguta sve i da upropasti sve tekovine srpske državnosti. Nijesu uspjeli baš sve, ali su mnogo toga uništili. Čim su prihvatili posredovanje Havijera Solane oko rekonstrukcije savezne države bilo mi je jasno gdje idu te stvari", poručio je Šešelj.

Šta bi preduzeo da je tada bio na slobodi?

"Učestvovao bih u svim propagandnim aktivnostima da se to spriječi. Mislim da Đukanović nije postigao većinu na tom referendumu, rezultati su falsifikovani, nije imao ko da ih kontroliše. Ne vjerujem da je pobijedila volja naroda", smatra Šešelj deset godina nakon obnove nezavisnosti.

To što će Crna Gora uskoro postati NATO članica je za Šešelja svrstavanje u neprijateljski tabor. Tvrdi da je američki predsjednik Donald Tramp protiv ulaska Crne Gore u NATO.

"Ako dođe do nekog rata, bićemo na suprotnim stranama. NATO je neprijateljska i antiruska organizacija. Ako dođe do rata između NATO-a i Rusije vi ćete biti na jednoj strani, mi na drugoj. I mi Srbi ćemo opet krvariti u međusobnom ratnom sukobu i Srbi iz Crne Gore i iz Srbije", poručuje lider radikala.

Na konstataciju da Srbija nema obavezu da ratuje na strani Rusije, Šešelj kaže da nema tog rata u kojem će Rusija učestvovati, a da se Srbija neće pridružiti.

 

Пратите нас на

Коментари77

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније