Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dnevne novine; Objavio: I. P. ]

24. 01. 2017. 08:18   >>  07:53 3

ISHOD GLAVNOG ODBORA

Iz SNP-a nastaje nova partija?

Nezadovoljni članovi SNP-a smatraju da su odluke Glavnog odbora partije instruisane i da ih ne obavezuju, pa se može očekivati vrlo brzo formiranje još jedne partije u Crnoj Gori, saznaju Dnevne novine iz više izvora iz vrha ove partije.

 

Izvor iz grupacije koju predvodi Aleksandar Damjanović, koji se nije pojavio na sjednici Glavnog odbora u nedjelju, tvrdi da su oni koji su se bavili pričom o Damjanovićevoj navodnoj odgovornosti i kršenju Statuta partije, pokazali da im ni trunku nije stalo do rješavanja situacije u Kotoru i do pobjede opozicije na predstojećim lokalnim izborima u Nikšiću, već da im je "prioritet svih prioriteta" da one, koji argumentovano kritikuju rad predsjednika partije i njegovih najbližih saradnika, oglase odgovornim i krivim za nešto.

"Ti članovi, takvog GO, umjesto da se bave iznalaženjem najpovoljnijeg mogućeg modela saradnje opozicionih partij a u Kotoru, Nikšiću i uopšte, cijeloj Crnoj Gori, oni su se više od osam sati bavili Aleksandrom Damjanovićem. Da nije tužno bilo bi smiješno", kaže sagovornik Dnevnih novina, inače član GO SNP.

Smatra da je SNP dovedena na ivicu cenzusa i na ivicu opstanka partije i da je u takvoj situaciji, odgovornost prvenstveno trebalo da snosi predsjednik Milić.

"No, obzirom da GO čine članovi odani Miliću, a koji, očigledno je, ne reprezentuju biračko tijelo SNP-a, takva mogućnost nije ni dobila prolaz na glasanju o dnevnom redu sjednice. Logika da je uvijek odgovoran neko drugi, a ne onaj sa najvećom funkcijom u partiji, dovela je, u posljednje vrij eme, dva puta SNP do cijepanja, a očigledno je da je na pomolu i treće, samo je pitanje vremena", kaže sagovornik DN.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније