Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Tatjana Debeljević, TVCG

24. 01. 2017. 20:47 >> 23:36
9

OPOZICIJA O BOJKOTU

Mogući i građanski protesti

Crnogorska opozicija više od tri mjeseca, tačnije od kada su održani izbori, ne učestvuje u radu parlamenta. Tako će biti i u narednom periodu, a, kako kažu za TVCG, ne isključuju ni mogućnost građanskih protesta. U Demokratskoj partiji socijalista (DPS) poručuju da od ponavljanja izbora, što je ključni uslov opozicije, nema ništa, i taj zahtjev ocjenjuju besmislenim. Još jedan od uslova opozicije je utvrđivanje istine u slučaju pokušaja državnog udara 16. oktobra, nego i taj zahtjev u DPS-u ocjenjuju neozbiljnim.

I tri mjeseca od izbora na političkoj sceni ista predstava - opozicija ni za korak nije bliža ulasku u parlament. Njihovo tapkanje u mjestu moglo bi potrajati baš kao i traganje za istinom izbornog dana.

"Ne možemo se praviti kao da je sve u redu. Nije u redu. Na bojkot smo prinuđeni i trebalo bi i vlast da zna da ni njima neće donijeti ništa dobro. Suštinski ovaj bojkot treba da ih opameti i da sjednemo da razgovaramo o budućnosti, ali ne po principu ucjene, nego da i oni razumiju da su na našem mjestu da bi radili isto što i mi, branili pravo da nema priznavanja rezultata sve dok se ne vidi šta je trebalo da se desi u izbornom danu", rekao je visoki funkcioner DEMOS-a, Goran Danilović.

"Neće u parlament, dok se ne dovede do kraja tužilačka istraga pa kada neko slomi prozor i kada se učini izvjesnim učinilac pa procesi zbog prava čovjeka da se brani traju mjesecima, a ne pokušaj državnog udara, kako oni kažu, odnosno pokušaj ekstremnih terorističkih aktivnosti", smatra visoki funkcioner DPS-a, Miodrag Vuković.

Prvi zahtjev opozicije ne daje povratku ni nadu. Tek od drugog je i nada daleko.

"Bojkot je samo jedan vid reakcije opozicije odnosno građana Crne Gore koji žele da slobodno glasaju i da slobodno biraju vlast. Ukoliko u DPS-u ne budu spremni na ponavljanje izbora, bojkot će prerasti u nešto drugo. Naravno da su građanska okupljanja nešto o čemu svi razmišljamo", ocijenio je funkcioner Građanskog pokreta URA, Neđeljko Rudović.

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније