Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

25. 01. 2017. 13:42 >> 13:19
1

SNP SMATRA

Vlast u Pljevljima pokazala pravo lice

Odbijanje vladajuće koalicije u Pljevljima da se u dnevni red sjednice Skupštine opštine uvrsti predlog SNP-a o posebnoj naknadi za unapređenje i zaštitu životne sredine pokazalo je pravo lice onih koji trenutno imaju vlast, ali i da su preuzeli na sebe svu odgovornost za dalje propadanje i još veći ekološki sunovrat ove sredine, saopšteno je iz pljevaljskog SNP-a.

 

Predlog SNP-te partije, kako je saopšteno, bio je proizvod desetogodišnjeg neprestanog zalaganja na rješavanju problema sveukupne degradacije životne sredine u Pljevljima.

"Usvajanjem Zakona o životnoj sredini u avgustu 2016. godine stvoren je pravni osnov kojim je konačno omogućeno donošenje ovakvih odluka u lokalnim samoupravama, čime je ispunjena i evropska demokratska tekovina da zagađivač plaća pogubne efekte nemilosrdne eksploatacije sredine", navode iz SNP-a.

Očekivali su, kako je saopšteno, da će njihov predlog dobiti političku i suštinsku podršku svih odborničkih klubova kako bi "bar u jednom dijelu bili zaštićeni temeljni interesi lokalne zajednice i svih njenih građana".

"Ponudili smo i varijantu da Predlog odluke u dnevni red Skupštine bude uvršten u formi nacrta, kako bi nakon sveobuhvatne javne rasprave i predloga i sugestija stručne i najšire javnosti bio usvojen. Međutim, dešavanja na sjednici SO Pljevlja do kraja su demaskirala odnos vladajuće koalicije u Pljevljima prema osnovnim interesima lokalne zajednice. Parlamentarna većina, koju čine odbornici DPS-a, Bošnjačke stranke i Socijaldemokrata, zajedno sa nelegitimnim predsjednikom opštine i predsjednikom Skupštine opštine, pokazala je svoje pravo političko lice i odnos prema Pljevljima, odnosno obavezama države i kompanija koje zagađuju životnu sredinu", navode iz SNP-a.

Njihovo pravdanje pred građanima da ovaj predlog Odluke prije donošenja mora da ima saglasnost Vlade Crne Gore predstavlja, kako su kazali, "ogoljenu obmanu i pokušaj bježanja od političke odgovornosti".

"Jer Vlada, po zakonu, daje saglasnost samo na kriterije i metodologiju po kojima bi se obračun vršio, dok je pravo na donošenje ovakve odluka potpuno autonomna nadležnost lokalne samouprave", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније