Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

01. 02. 2017. 12:25 >> 19:02
46

HUSOVIĆ SAOPŠTIO

Izvinite zbog Muhovića

Lider Bošnjačke stranke (BS) i potpredsjednik Vlade Crne Gore, Rafet Husović, izvinio se građanima Crne Gore, čija su osjećanja povrijedile izjave određenih članova BS-a.

 

Podsjećamo, predsjednik Skupštine opštine Petnjica, Adnan Muhović, prije dva je saopštio da je Njegoš najveći krvnik islama, te da Bošnjaka ima više u tuzlanskom kantonu, nego Crnogoraca u cijelom svijetu.

"Vjerovatno je da su određeni članovi Bošnjačke stranke (BS) svojim izjavama i djelovanjem povrijedili osjećanja građana ili doprinijeli podizanju tenzija, te se zbog toga, kao predsjednik Bošnjačke stranke, izvinjavam građanima Crne Gore. Takođe, upućujem apel svim članovima Bošnjačke stranke da se suzdrže od takvih komentara koji mogu doprinijeti narušavanju građanskog karaktera Crne Gore i devalviranju mulinacionalnog i multivjerskog sklada", rekao je Husović.

On je rekao da neće odgovarati na neopravdane napade na Bošnjačku stranku i na njeno rukovodstvo.

"Bošnjačka stranka nikada nije trgovala, kako se to želi predstaviti u javnosti. Da su nam namjere bile takve i da smo brinuli samo o funkcijama prihvatili bi ponudu opozicije, od koje nam je nuđeno mnogo više funkcija. Tada bi smo kao stanka dobili, ali bi izgubila Crna Gora. Podvlačim da za nas u Bošnjačkoj stranci nema alternative kada je u pitanju građanska i evropska Crna Gora, članica NATO saveza. Na tom prioritetu ćemo i dalje predano raditi", rekao je Husović.

Ocijenio je da je proglašenje datuma Njegoševog rođenja za Dan kulture bez ikakvog razloga ispolitizovano.

"Ukoliko se pitanje izmjena i dopuna Zakona o državnim praznicima opet nađe na dnevnom redu i u skupštinskoj proceduri, tada ćemo saopštiti jasan stav, do tada se Bošnjačka stranka na ovu temu neće oglašavati", rekao je Husović.

Ponovio je da su glavni prioriteti Bošnjačke stranke građanska, multinacionalna i multivjerska Crna Gore.

"Čvrsto stojimo na kursu koji našu zemlju vidi kao članicu EU i NATO saveza, te se takva politika naše stranke neće mijenjati. Podsjećam javnost da je Bošnjačka stranka i prije i nakon parlamentarnih izbora održanih oktobra prošle godine bila tema ili meta određenih političko-nteresnih grupacija. Ta koordinirana aktivnost koja ne prestaje, a kojoj je glavni cilj da umanji uticaj i ugled Bošnjačke stranke, sprovodi se kako od subjekata u Crnoj Gori, tako i od grupacija van granica naše države", rekao je Husović.

Пратите нас на

Коментари46

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније