Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

03. 02. 2017. 11:36 >> 11:12

NUHODŽIĆ I PEZUTO

Izvrsni odnosi Crne Gore i Vatikana

Odnosi Crne Gore i Vatikana nijesu samo dobri, već izvrsni, ocijenio je apostolski nuncije u našoj zemlji, Luiđi Pezuto.

 

Pezuta je danas primio ministar unutrašnjih poslova, Mevludin Nuhodžić.

Ističući tradicionalno prijateljske odnose i veze dvije države, duge preko hiljadu godina, koje karakterišu odsustvo otvorenih pitanja i intenzivan dijalog na visokom i najvišem nivou, Nuhodžić je podsjetio na činjenicu da je Crna Gora prva balkanska država koja je potpisala Konkordat sa Svetom stolicom 1886. godine.

"Temeljnim ugovorom između Crne Gore i Svete stolice potpisanim u junu 2011. godine u Vatikanu regulisan je pravni status Katoličke crkve u Crnoj Gori, i pored istorijskog značaja, predstavlja potvrdu intenzivnih i sadržajnih bilateralnih odnosa uspostavljenih poslije obnavljanja crnogorske državnosti 2006. godine", naglasio je Nuhodžić.

Apostolski nuncije Pezuto rekao je da odnosi Crne Gore i Vatikana nijesu samo dobri, već izvrsni, te da je posjeta u ime Svete Stolice dokaz toga.

"U duhu dijaloga i vjerske tolerancije, sagovornici su se usaglasili da je prepoznatljivo zalaganje Crne Gore na planu dosljedne implementacije multietničkog, multivjerskog i multikulturalnog suživota, ali i da su razlike bogatstvo jednog društva. Ministarstvo unutrašnjih poslova će u okviru svojih nadležnosti i onoga što nalaže Temeljni ugovor raditi svoj posao i nastaviti uspješnu saradnju sa vjerskom vlašću i predstavnicima, zaključeno je na sastanku", naviodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније