Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

04. 02. 2017. 17:18 >> 16:53

MARTOVSKI IZBORI

NK: Alternativa ide sama na izbore

Alternativa Crna Gora izlazi samostalno na izbore u Nikšiću, saopšteno je iz te partije. Kazali su da su ovakvu odluku donijeli poslije propasti ideje da opozicione snage formiraju zajedničku listu za martovske izbore.

"Alternativa je podržala zajedničku listu bez ikakvih uslova, ali je borba za fotelje i privilegije bila jača. Pokušali smo da objedinimo snage u Nikšiću, ali su nas sabotirali u toj namjeri od samog starta. Zato smo odlučili da idemo samostalno", saopštili su iz Alternative.

Alternativa će, kako se navodi u saopštenju, predati listu od 21 kandidata za odbornike. 

"Prosjek godina je 25. Većina ima visoko obrazovanje. Naši kandidati su ljudi koji žele da rade, da mijenjaju Nikšić i da se bore za njegov budućnost", navodi se u saopštenju. 

Alternativa će se, kažu, boriti za pokretanje proizvodnje u Nikšiću, nova radna mjesta, veća prava za radnike u trgovini i uslužnim djelatnostima, podizanje prosječne zarade u gradu, bolje medicinske usluge i veću sigurnost na ulicama Nikšića. 

"Posebnu pažnju ćemo posvetiti kulturi grada. Podsjetićemo na to da je upravo Nikšić dao neke od najuspješnijih crnogorskih umjetnika, možda zbog surove ljepote koju ovaj grad ima. Alternativa želi da u Nikšiću napravi umjetničku koloniju, u kojoj bi slikari, vajari i muzičari imali svoj kutak za stvaranje", poručuju iz te partije. 

Da bi ovo uspjeli, kažu, treba im glas od građana i građanki Nikšića. 

"Mi smo godinu, tri mjeseca i 6 dana proveli ispred Opštine Nikšić. Protestovali smo po suncu, kiši, snijegu i mrazu... Vjerovali smo u ovaj grad od prvog momenta. Sada želimo da ovaj grad vjeruje u nas", zaključuju iz Alternative.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније