Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

08. 02. 2017. 09:30 >> 09:06
1

U CRNOJ GORI

Mariz Davije nova šefica Misije OEBS-a

Mariz Davije nova je šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori. Ambasadorka Davije je na dužnost stupila 1. februara.

 

Davije je, kako je saopšteno, viši francuski diplomata sa širokim iskustvom u oblasti Jugoistočne Evrope.

"Od 2003. do 2007. godine bila je šefica Posmatračke misije Evropske unije za Balkan, pod vođstvom Visokog predstavnika Evropske unije. Nakon toga, od 2008. do 2011. godine, bila je ambasadorka Francuske u Tirani, a u periodu od 2012. do 2016. godine ambasadorka Francuske u Prištini", saopšteno je iz Kancelarije OEBS-a u Podgorici.

Ranije u njenoj karijeri, Davije je bila na diplomatskim pozicijama u Kini, Italiji i Švajcarskoj.

Magistrirala je političke nauke na Institutu za političke studije u Parizu. Osim toga, posjeduje i diplomu iz kineskog sa Nacionalnog instituta orijentalnih jezika u Parizu. Govori francuski, engleski i italijanski.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније