Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

09. 02. 2017. 17:40 >> 17:16
1

PEJOVIĆ NAGLAŠAVA

CG će dobrim tempom ići ka EU

Vlada Crne Gore ima čvrstu odlučnost za intenziviranje reformskih aktivnosti koje će osigurati nastavak dobrog tempa u približavanju članstvu u Evropskoj uniji, kazao je ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović. Usmjereni smo, kazao je Pejović u razgovoru sa poljskom ambasadorkom Irenom Tatažinjskom, na nastavak otvaranja i početak privremenog zatvaranja pregovaračkih poglavlja.

Prenio je zahvalnost za dosadašnju podršku Poljske koja je doprinijela boljoj pripremljenosti za ispunjavanje evropskih obaveza.

Ambasadorka Tatažinjska je, kako se navodi u saopštenju, pohvalila izvanredne rezultate koje su ostvarile crnogorske institucije u svim oblastima, iznijevši očekivanje da će se dobar tempo reformi i napretka nastaviti i u narednom periodu. 

"Naglasila je da je dosadašnji uspjeh u pristupanju EU, koji se ogleda u 26 otvorenih poglavlja, rezultat dobro vođenih pregovora i pokazatelj spremnosti za članstvo u EU.  Prenijela je da Poljska pozdravlja svaki iskorak Crne Gore na evropskom putu i da će, u tom cilju, i u narednom periodu nastaviti s pružanjem potrebne stručne i tehničke podrške", navodi se u saopštenju.

Tatažinjska je, takođe, ukazala na značaj što skorijeg okončanja procesa pristupanja Crne Gore NATO-u, istakavši da će to osnažiti bezbjednosni aspekt, ali i osigurati veći priliv investicija, te doprinijeti ekonomskom napretku države.

Na toj liniji, sagovornici su razmijenili mišljenje o predstojećim obavezama u okviru pojedinih pregovaračkih poglavlja, te mogućnostima za produbljivanje saradnje u konkretnim oblastima pregovora.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније