Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 02. 2013. 13:32 >> 13:30
2

DEMOKRATSKI FRONT

Radunović:Očekujemo da SDP podnese žalbu

Funkcioner Demokratskog fronta Slaven Radunović kazao je da očekuje da će Socijaldemokratska partija, do isteka zakonskog roka, podnijeti žalbu Ustavnom sudu na kandidaturu Filipa Vujanovića.

Radunović smatra da će SDP podnijeti žalbu, jer je ta stranka, kako je naveo, pitanje Vujanovićeve kandidature previše izlagala u javnosti.

On je podsjetio da je do sada žalbu na kandidaturu Vujanoviću podnio samo Bjelopoljac Dragić Bulatović, ocjenjujući da bi SDP jedino mogao da odustane od žalbe ukoliko se pozove na tu činjenicu.

„Ali smatram da ni Front ni kolege iz SDP-a ne očekuje da Ustavni sud prihvati žalbu na Vujanovićevu kandidaturu. Ne vjerujem da bi taj organ odlučio u skladu sa najvišim pravnim aktom, jer su i do sada donosili odluke u skladu sa interesima Demokratske partije socijalista“, rekao je Radunović agenciji MINA.

On je naveo da je Front prepustio SDP-u da podnese žalbu, jer je ta stranka i pokrenula priču u vezi kandidature Vujanovića.

„Zbog čega to do sada nijesu uradili i da li su odustali ne znam, možda misle da je dovoljna žalba Bulatovića, ali ne očekujem da Ustavni sud donese bilo kakvu odluku koja bi bila suprotna interesima DPS-a“, rekao je Radunović.

Iz Ustavnog suda je ranije saopšteno da žalbe na Vujanovićevu kandidaturu ne mogu biti razmatrane dok Državna izborna komisija ne potvrdi kandidaturu aktuelnog šefa države.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније