Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Anadolija [ Objavila R.B. ]

14. 02. 2017. 20:34   >>  20:10 12

ZVIZDIĆ POSJETIO IZCG

Valorizovan doprinos Bošnjaka u CG

Na ispravan je način valorizovana je činjenica da su Bošnjaci u Crnoj Gori bili jedni od najvažnijih promotera nezavisnosti Crne Gore, kao i jedni od najvećih promotera evropskog i NATO puta, koji Crnoj Gori treba da obezbijedi mir, stabilnost, ekonomski prosperitet i članstvo unutar moderne porodice evropskih i NATO zemalja, kazao je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.

On je, u sklopu zvanične posjete Crnoj Gori, posjetio Islamsku zajednicu i medresu "Mehmet Fatih", gdje je razgovarao s reisom IZ u Crnoj Gori Rifatom Fejzićem. 

Kako je saopštio nakon sastanka, razgovaralo se položaju Bošnjaka u Crnoj Gori. 

"U sklopu posjete Crnoj Gori, koja je imala kao bazni cilj jačanje regionalne saradnje i iznalaženje modela i načina naše kompletne političke, društvene i ekonomske saradnje, imao sam potrebu da posjetim Islamsku zajednicu i njenog reisa. Takođe i da se vidim s mojim starim prijateljem hafizom Bugarijem, koji se nalazi na privremenom radu u Crnoj Gori. Razgovor s uvaženim reisom se ticao situacije u Crnoj Gori, stanja, uloge i ambijenta u kojem žive Bošnjaci u Crnoj Gori. S posebnim aspektom koga treba podvući, a to je da su Bošnjaci u Crnoj Gori bili jedni od najvažnijih promotera nezavisnosti Crne Gore, kao i jedni od najvećih promotera evropskog i NATO puta, koji Crnoj Gori treba da obezbijedi mir, stabilnost, ekonomski prosperitet i članstvo unutar moderne porodice evropskih i NATO zemalja. To svakako treba cijeniti i iz moje posjete i iz kapacieteta koji Bošnjaci i predstavnici Bošnjačke stranke i drugih stranaka uživaju unutar Vlade, mislim da je to na ispravan način valorizovano", kazao je Zvizdić. 

Istakao je da je saradnja između BiH i Crne Gore možda i najbolja u regionu. 

"Riječ je o državi koja ima multikonfesionalni karakter, i to me posebno raduje, kao što me raduje jako dobra saradnja između BiH i Crne Gore, možda najbolja u regionu, čime smo pokazali da se može predvladati nasljeđe iz prošlost i definisati put koji vodi ka prosperitetnoj budućnosti, koja je potrebna za građane i BiH i Crne Gore", kazao je Zvizdić. 

Reis Rifat Fejzić iskazao je zahvalnost zbog posjete Zvizdića. 

"Raduje me ono što sam mogao da čujem od premijera Zvizdića i od medija koji su prenijeli djelove razgovora gospodina Zvizdića s najvišim crnogorskim državnicima, da između Crne Gore i BiH nema otvorenih pitanja i da se radi o veoma kvalitetnoj komšijskoj saradnji dvije zemlje. Uloga Islamske zajednice je da mi uvijek pokušavamo da između države Crne Gore i država gdje je većinsko muslimansko stanovništvo, budemo most spajanja. Imao sam priliku da premijera Zvizdića upoznam sa stanjem Islamske zajednice, kao i sa stanjem pripadnika islama u Crnoj Gori. Želim da se u ime svih muslimana zahvalim na ovoj posjeti i da naglasim i da smo mi, kao Islamska zajednica u Crnoj Gori, oduvijek bili oslanjani na Islamsku zajednicu u BiH i imamo jako dobru saradnju", kazao je reis Fejzić. 

Susretom s reisom Fejzićem, predsjedavajući Vijeća ministara BiH završio je jednodnevnu posjetu Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније