Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M.Lj.

15. 02. 2017. 11:43 >> 11:49
6

OSUDILI I IZJAVE MUHOVIĆA

BS se ograđuje od izjava Šahmanovića

Predsjedništvo Bošnjačke stranke ocijenilo je da javni istupi i djelovanje predsjednika opštine Plav Orhana Šahmanovića nanose štetu partiji i ograđuje se od njegovog javnog istupa koji se odnosi na temeljne odrednice programa njihove politike, a tiču se integracija Crne Gore u EU i NATO. Takođe, osudili su i izjave i istupe Skupštine opštine Petnjica Adnana Muhovića.

Predsjedništvo BS je ocijenilo da  javni istupi i djelovanje Orhana Šahmanovića, predsjednika opštine Plav, su u suprotnosti sa programskim načelima Bošnjačke stranke i nanose štetu partiji.

“Predsjedništvo se ograđuje od njegovog javnog istupa koji se odnosi na temeljne odrednice programa naše politike, a tiču se integracija Crne Gore u EU i NATO.  Bošnjačka stranka poziva članstvo da pokažu akciono jedinstvo i u vezi sa tim daje punu podršku rukovodstvu opštinskog odbora BS u Plavu”, kazali sui z BS.

Takođe, predsjedništvo Bošnjačke stranke osuđuje nedavne izjave i istupe Adnana Muhovića, predsjednika Skupštine opštine Petnjica i predsjednika opštinskog odbora BS u Petnjici.

“Takvi stavovi ne predstavljaju politiku Bošnjačke stranke. Predsjedništvo BS ocjenjuje da je inicijativa za smjenu predsjednika Skupštine opštine Petnjica bez opravdanja. Smatramo da lokalni DPS u Petnjici nije ispoštovao koalicioni sporazum potpisan sa opštinskim odborom Bošnjačke stranke, te da je glavni krivac za loše odnose u lokalnoj upravi. Odgovornost za nefunkcionisanje lokalne uprave leži na kompletnoj političkoj strukturi koja obnaša vlast u Petnjici”, navodi se u saopštenju.

Smatraju da je, imajući u vidu kompleksnu situaciju uoči lokalnih izbora koji će biti održani na jesen ove godine, potrebno prevazići nesuglasice i tražiti adekvatna rješenja u cilju efikasnijeg funkcionisanja lokalne vlasti u interesu svih građana opštine Petnjica.

Predsjedništvo Bošnjačke stranke preporučilo je svojim poslanicima da glasaju za skidanje imuniteta dvojici poslanika Demokratskog fronta, u vezi sa zahtjevom tužilaštva za odobrenje za krivično gonjenje. 

Bošnjačka stranka insistira da se postupak dovede do kraja i dobije svoj potpuni institucionalni epilog. 

“Smatramo da poslanički imunitet ne smije biti prepreka nikome kada su u pitanju sprovođenje tužilačke istrage o događajima na dan parlamentarnih izbora, održanih 16. oktobra prošle godine”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније