Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

16. 02. 2017. 13:40 >> 13:41
15

REGOVANJE DPS-A

"Vrh DF-a sramota Crne Gore"

Lideri Demokratskog fronta (DF), koji se nakon jučerašnjih scena više ne mogu nazvati ni političarima ni parlamentarcima, žele destabilizaciju države po svaku cijenu, ocijenjeno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

 

Iz te stranke kažu da se ono što je DF pokazao javnosti juče u crnogorskoj Skupštini, ne može se nazvati nikako drugačije osim otvorenim nasiljem, siledžijstvom, bahaćenjem, uličarskim ponašanjem i novim pokušajem da se izazovu incidenti i krvoproliće.

„Jasno je da lideri DF-a, koji se nakon jučerašnjih scena više ne mogu nazvati ni političarima ni parlamentarcima, žele destabilizaciju države po svaku cijenu. Da su iole odgovorni i da imaju trunku čiste savjesti, ne bi nasrtali na čestite ljude i žene po skupštinskim hodnicima, već bi sve što imaju da kažu rekli u parlamentu ili pred nadležnim institucijama koje ih sumnjiče za teška krivična djela“, navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a dodaju da će Milan Knežević, Andrija Mandić, Branko Radulović, Milutin Đukanović, Budimir Aleksić, Milutin Zogović, Marina Jočić i svi ostali iz DF-a koji su juče svojim, kako su kazali, dripačkim ponašanjem i rječnikom izvrijeđali građane i crnogorsku javnost i ponizili čak i svoje pristalice ispred Skupštine, ostati trajna sramotna mrlja u parlamentarnom i političkom životu države i sramota savremene Crne Gore.

„Mora da u DF-u dobro znaju scenario za 16.oktobar, zato su spremni na sve, pa čak i na fizičke obračune i prolivanje krvi, samo da spašavaju svoju kožu. Kao što su svoje pristalice ostavili 24. oktobra 2015. i otišli na koljenice, tako bi i sada uradili sve u zamjenu za izbjegavanje sopstvene odgovornosti za krvoproliće koje su pripremali sa svojim saradnicima iz Rusije i Srbije. Kao što su juče uličarski vrijeđali, psovali i tukli, tako bi sjutra, da im se nekim čudom pruži prilika, organizovali da „lete glave“ svima koji ne misle kao oni“, kazali su iz DPS-a.

Prema njihovim riječima, samo takav primitivizam, kakav karakteriše lidere DF-a, može da umisli da za njih ne važe zakoni i pravila, već da im njihovo shvatanje demokratije omogućava da rade što im padne na pamet, pa čak i da uličarski psuju i biju ljude i u sred parlamenta.

„U toj bahatosti i primitivizmu kod njih je rodna ravnopravnost jednako zastupljena. Čekali smo cijeli dan da se čuje makar jedan glas razuma i da neko uputi riječi izvinjenja crnogorskoj javnosti za sva jučerašnja nepočinstva, ali nema pokajanja od strane DF-ovaca. Ostaje gorak ukus, ali i još veća motivacija da još odlučnije moramo istrajati na odbrani i očuvanju naše države Crne Gore na njenom evropskom i evroatlantskom putu“, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније