Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

17. 02. 2017. 12:13 >> 11:48
12

U PARLAMENTU

DUA osudila uvrede na nacionalnoj osnovi

Posljednja dešavanja u crnogorskom parlamentu ne priliče demokratiji, i nas Albance vraćaju u neka vremena za koja smo mislili da su za nama, ocijenjeno je iz Demokratske unije Albanaca (DUA).

"Ne može imati opravdanja i prosto je neshvatljivo da neko visoki zakonodavni dom, koji bi trebao da bude simbol poštovanja demokratije i međusobnog uvažavanja, pretvori u poligon nasilja, uvreda, nacionalne mržnje i fizičkog nasrtanja. Poražavajuća je činjenica da legitimno izabrani predstavnici naroda ne mogu biti u ovom domu amnestirani od uvreda i iskazane mržnje na nacionalnoj osnovi od strane njihovih kolega", saopšteno je iz ove partije.

Navode da DUA nikome ne osporava pravo na artikulisanje svog političkog i građanskog nezadovoljstva na legitiman i dostojanstven način.

"Međutim, najoštrije osuđujemo vrijeđanje na nacionalnoj, vjerskoj i svakoj drugoj različitosti. Niko nema pravo da svoje nezadovoljstvo i bijes iskazuje mržnjom prema Albancima. Više od pripadnika DF-a čudi nas Albancac koji, i pored ovakvih scenarija, uporno nastavlja da pruža podršku ovakvoj diskriminatorskoj politici i onima koji ne propuštaju nijednu priliku da povrijede najviše vrijednosti Albanaca. Dok u Skupštini njegovi partneri psuju i vrijeđaju albanske majke, on im ispred Skupštine aplaudira. Mislimo da je sada svakome jasno zašto Albanske nacionalne partije nisu uzeli u obzir koalicionu ponudu Demokratskog Fronta i ostalih opozicioni partija", navodi se u reagovanju DUA.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније