Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

17. 02. 2017. 12:54 >> 12:48
30

FUNKCIONERI TVRDE

"Nijesmo vrijeđali na nacionalnoj osnovi"

Funkcioneri Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević, Branko Radulović i Milutin Đukanović negirali su danas da su vrijeđali na nacionalnoj osnovi poslanike Demokratske partije socijalista (DPS) u srijedu u holu Skupštine Crne Gore.

 

Oni su saslušani u podgoričkom Centru bezbjednosti.

Knežević je kazao, poslije saslušanja, da nikog nijesu vrijeđali na nacionalnoj osnovi.

“Pozivam sve da objave sve video zapise snimke. Ako se na bilo kom bude vidjelo da vrijeđam na nacionalnoj osnovi spreman sam da istog momenta napustim politiku”, kazao je Knežević, prenosi portal Antena M.

On je rekao da nije bilo nikakvog fizičkog kontakta niti mi je bila namjera da se sa bilo kim fizički obračunava.

Đukanović je ocijenio da je da se radi o progonu poslanika DF-a

"Vidjeli ste ko je izdao naređenje za ove stvari, a sve što DPS naredi tužilaštvo i policija odmah izvršavaju. Mi nijesmo kriminalci, neće poći za rukom režimu ovaj suludi naum progona političara Fronta”, rekao je on.

Đukanović je kazao mu najviše stavljaju na teret uvrede koje je uputio Vujici Lazoviću i Luiđu Škrelji, “čovjeku koji je napravio niz lažnih zapisnika”.

“Ja sam njega uvrijedio ne na nacionalnoj i vjerskoj nego na ljudskoj i moralnoj osnovi, ali Škrelja vjerovatno želi da se predstavi kao žrtva diskriminacije”, rekao je on.

 Radulović je nakon saslušanja kazao novinarima da je "rekao sve bez okolišanja".

"To se završilo u Skupštini sa našom pobjedom a njihovim bijelim barjakom. Nikog nijesmo vrijeđali na nacionalnoj osnovi”, rekao je on.

Prethodno su lideri DF-a bili ispred Osnovnog suda gdje je trebalo da počne suđenje Kneževiću, zbog optužbi da je tokom protesta, kada su uklanjani šatori ispred Skupštine, fizički nasrnuo na policajca, ali je odgođeno za 16. mart.

Suđenje je odgođeno, jer je Knežević otkazao punomoćje advokatu Željku Đukanoviću, pa je potrebno da se novi advokat upozna sa dokumentacijom.

 

Пратите нас на

Коментари30

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније