Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Tatjana Debeljević, TVCG

17. 02. 2017. 20:17 >> 19:52
4

POTVRĐENE LISTE DPS-A I SD-A

NK opozicija: Lex specialisom do izbora

Nikšićka Opštinska izborna komisija utvrdila je i proglasila izborne liste Demokratske parije socijalista i Socijaldemokrata, tako da će ove dvije partije biti i jedine koje će učestvovati na predstojećim lokalnim izborima. Za opoziciju, međutim, posao nije završen. Kako su rekli za Dnevnik TVCG, očekuju da će DPS povući listu i tako stvoriti tehničke uslove da predsjednik Filip Vujanović donese odluku o odgađanju izbora.

Što se tiče opštinske izborne komisije grada pod Trebjesom, na njihovom sajtu piše da su još od juče poznati igrači u predstojećoj izbornoj utakmici, zakazanoj za 12 mart.

Sa nikšićkih bilborda samo jedna partija danas poziva građane da glasaju na predstojećim lokalnim izborima. Kako za sada stvari stoje, mogla bi biti skoro i jedina. Skoro znači da je za očekivati da poziv na ovaj način Nikšićanima pored DPS-a upute i Socijaldemokrate, jer je Opštinska izborna komisija utvrdila i proglasila i njihovu izbornu. No, to što je Opštinska izborna komisija završila posao, za opoziciju ne znači da je sve završeno. 

"Opozicija treba da sjedne za sto i nađe zajednički jezik kada je u pitanju situacija u Nikšiću. Mi, kako vrijeme prolazi ličimo na Sjevernu Koreju jer nikom nijesu u interesu izbori na kojima će da učestvuje samo jedna politička grupacija", kaže Rade Milošević iz Ure. 

"Mi smo spremni, naša je lista spremna i nikakav nije problem 7-15 dana da se odloži ili predaja lista ili rok za izbore. Ali, očigledno, kada to DPS-u ne odgovara, onda nema ni odlukie ni odlaganja izbora", kazao je predsjednik nikšićkog Odbora Nove Janko Milatović. 

"Bojkot nije izlaz. Odlaganje izbora je u ovoj situaciji izlaz", poručila je Elma Adrović iz SDP-a.

"Upozoravamo DPS da ne produbljuje ionako duboku političku krizu jer to može imati dramatične posljedice", upozorava Momo Koprivica iz Demokratske Crne Gore. 

Nadali su se u predsjednika države - jeste da se ispostavilo da je njihova nada bila samo san budnih, ali ne odustaju.  

"Sada predstoji i očekivali bi jedan dijalog sa DPS i ona bi mogla da stabilizuje situaciju pa ako je pravni okvir i povlačenje njihove liste pa sada se pošalje poruka vlasti ka opoziciji da su oni spremni na jednu poštenu i fer utakmicu", kazala je SDP-ova Elma Adrović. 

Imaju i keca u rukavu. 

"Da se po hitnom postupku usvoji lex specialis. Ukoliko se to ne desi, Nikšić će, u 21. vijeku imati jednopartijski sistem. Ukoliko DPS ne povuče, poslaće signal da je ujdurma politički motivisana potrebom da se spase partija od sigurnog i ubjedljivog izbornog poraza", smatra Koprivica. 

"Evo da mi se ne zamjeri, ako je moglo zbog katoličkog Uskrsa da se pomjeri, moglo bi i zbog mira u kući da se pomjeri 7-15 dana", poručuje Milatović. 

"Ukoliko to ne urodi plodom, treba razmotriti sve vidove, pa i građanske proteste jer ovo ničemu ne vodi", smatra Milošević. 

Ono od čega opozicija ne odustaje, iako različitost odustajanje svakog časa stavlja na provjeru, je međusobno dogovaranje, jer još uvijek znaju da bez zbora nema dogovora. 

 

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније