Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

17. 02. 2017. 21:40 >> 21:14
1

GOŠOVIĆ BRAJOVIĆU

Ranije kršenje poslovnika nije opravdanje

To što je nekada prekršen skupštinski Poslovnik ne daje pravo predsjedniku Skupštine Ivanu Brajoviću da ponovo čini isto, kaže član Predsjedništva Demokratske Crne Gore Neven Gošović. On Brajovića pita po čijem je nalogu i za čije interese sjednicu Skupštine zakazao suprotno Poslovniku.

Gošović kaže da nije potreban nikakav poseban napor za objašnjenje procedure zakazivanja sjednice Skupštine u vremenu vanrednog zasijedanja i podsjeća da su odredbe člana 128. Poslovnika Skupštine toliko jasne da im tumača ne treba. Kaže da u primjeni tih odredaba greške nijesu moguće, već je samo potrebno imati za demokratski svijet neshvatljiv stepen drskosti i neodgovornosti da se, i pored upozorenja predstavnika opozicije, nevladinog sektora i ukupne stručne javnosti, te norme prekrše.

Gošović potvrđuje da je sjednica Prvog vanrednog zasijedanja u 2014. godini, održana 10, 17. i 18. februara 2014. godine, na zahtjev 29 poslanika, sazvana u roku od 5 dana od dana podnošenja zahtjeva. Kaže da je Brajović zaboravio da saopšti javnosti da je tu sjednicu sazvao predsjednik parlamenta, ujedno i predsjednik partije čiji je Brajović bio visoki funkcioner.

"To što je nekada prekršen Poslovnik, ne daje Vam za pravo da ponovo činite isto, sa mnogo težim posljedicama. Jer, iz neprava ne može proisteći pravo", kaže Gošović i poručuje Brajoviću da javnost od mjega i dalje očekuje odgovor:

"Po čijem ste nalogu i za čije interese, suprotno Poslovniku, sjednicu Skupštine na kojoj je donesena odluka za davanje odobrenja za pokretanje krivičnog postupka i određivanje pritvora za poslanike Andriju Mandića i Milana Kneževića, sazvali neposredno pred okončanje roka za predaju izbornih lista u opštini Nikšić".

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније