Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: P.R.

18. 02. 2017. 08:18 >> 07:58
1

AMBASADOR POTVRDIO

Kanada: Ratifikacija protokola u toku

Ambasador Kanade, Filip Pinington ističe da je proces ratifikacije crnogorskog Protokola za NATO u kanadskom parlamentu u toku.

"Očekuje se da će Crna Gora postati članica NATO-a do kraja ove godine. Proces ratifikacije protokola o članstvu u Kanadi je u toku - to nije političko pitanje, već je više pitanje administrativnog procesa", kazao je Pinington Pobjedi.

On je naveo da je Kanada uporno podržavala integraciju Crne Gore u evroatlantsku zajednicu, kroz podršku pozivu za članstvo u NATO i aspiracije Crne Gore u Evropskoj uniji (EU).

Pinington je kazao da je Crna Gora, sa NATO strane, veoma napredovala i da će se članstvo uskoro desiti.

"Kao ne-članica EU, Kanada nije u poziciji da ocijeni napredak Crne Gore ka članstvu u EU, ali je procjena EU da je postignut napredak u pregovorima o pristupanju i mi to pozdravljamo", naveo je Pinington.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније