Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

18. 02. 2017. 13:23 >> 12:58
12

MEDOJEVIĆ PORUČIO

"Marković izmislio da je NATO dao informacije"

Premijer Duško Marković "otvoreno izmišlja da su podatke o lažnom državnom udaru dobili od zemlje članice NATO", saopštio je jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević.

Marković je, u intervjuu za američki magazin Tajm, kazao da su bezbjednosne službe zemalja članica NATO potvrdile informacije crnogorskih institucija da je na izborni dan spreman državni udar, te da se Rusija umiješala u crnogorske izbore i da su otvoreno podržavali protivnike NATO-a.

"NATO nije imao pojma o bilo kakvom državnom udaru. To je dan nakon lažnog državnog udara javno u Briselu, potvrdila ministarka odbrane Milica Pejanović Đurišić, upravu na sastanku NATO. Ministarstvo odbrane je kontakt point za komunikaciju sa NATO i ako je NATO htio da obavjesti Crnu Goru o nekim takvim saznajima to bi uradio preko Ministarstva odbrane koje je kontakt point i koje jedino ima bezbjednu zaštićenu vezu sa sjedištem NATO!", naveo je Medojević.

Medojević je istakao da je ministarska odbrane kazala da nije imala informaciju o pripremama terorističkog napada na dan izbora, te da je sve podatke izmislio Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić.

"Sva povjerljiva komunikacija između NATO i Crne Gore ide preko Ministarstva odbrane, a Ministarka je, upravo na zahtjev NATO koji nijesu imali nikakve informacije, obavjestila NATO da ni Ministarstvo a ni ANB nemaju nikakva saznanja o pripremama teroristickog napada na dan izbora. Sve "podatke" je "prikupio" tj izmislio Katnić po nalogu Đukanovića. Katnić je obavjestio ANB pismom da mu trebaju za asistenciju pri hapšenju u petak 14.10 oko 17.30. Umjesto da ANB, koja po zakonu prikuplja informacije o ugrožavanju nacionalne bezbjednosti obavjesti predsjednika države, Vlade i Skupštine i zatraži sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost i traži uvođenje vanrednog stanja i odlaganja izbora, ovdje je samo Katnić imao "informacije" koje su mu izdiktirali Milo i Beba", naveo je Medojević.

On je poručio da je istina jasna.

"Ni ANB, ni ministar policije, ni ministar Odbrane, ni predsjednik države, ni predsjednik Skupštine, ni NATO ni SAD nijesu imale nikakve informacije o pripremi bilo kakvog državnog udara. Upravo ovako izveden lažni državni udar ponovo je aktuelizovao otvaranje pitanja u najvažnijim članicama NATO, a posebno SAD, da li jedna privatna država sa netransformisanim komunističkim totalitarnim službama bezbjednosti, policijom, tužilaštvom i sudovima treba da bude primljena u NATO", kazao je Medojević.

On je naveo da su "upravo Đukanović i Katnić organizacijom lažnog državnog udara i zloupotrebom tužilaštva i sudova, osnažili one u Administraciji novog predsjednika SAD Trampa koji su skinuli sa dnevnog reda Senata glasanje o Sporazumu između NATO i Crne Gore".

"Pokušaji Markovića da sa svojim savjetničkim trojcem, uvuče Rusiju i SAD da se svađaju oko Crne Gore je komičan i pokazuje koliko Marković slabo poznaje geostrateška kretanja i razvoj situacije. S druge strane, Marković insistiranjem na cirkusu oko lažnog državnog udara, najbolje potvrđuje opravdanost argumenata DF bi nužnost hitnog uključenja EU u rješavanje duboke političke, ekonomske, bezbjednosne krize i ja vrlo brzo očekujem i neke konretne pomake na tom planu", saopštio je Medojević.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније