Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

20. 02. 2017. 12:39 >> 18:28

PEJOVIĆ NAJAVIO

Podrška Estonije na putu ka EU

Crna Gora će do ljeta ispuniti mjerila za otvaranje preostalih poglavlja, kazao je ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović.

 On je danas u Podgorici razgovarao sa šefom diplomatije Estonije, Svenom Mikserom.

Sagovornici su, kako je saopšteno iz Ministarstva evropskih poslova, razmijenili mišljenje o napredovanju Crne Gore u pristupnim pregovorima, s fokusom na obaveze i planove do kraja 2017.

Pejović je zahvalio Estoniji na saradnji i političkoj i ekspertskoj podršci u oblasti evropske integracije, podsjetivši da je Estonija prva država koja je ratifikovala Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju između CG i EU, novembra 2007.

“Ministar je prenio očekivanje da će Estonija podržati crnogorske napore u održanju dobre dinamike napredovanja prema članstvu”, navodi se u saopštenju.

Mikser je pozdravio ostvarene rezultate, istakavši da je Crna Gora napravila značajan iskorak u usvajanju i sprovođenju evropskih politika i vrijednosti tokom pet godina vođenja pristupnih pregovora, te da su vidljive pozitivne promjene u mnogim oblastima.

Estonija će, dodao je, nastaviti da pruža svu potrebnu podršku Crnoj Gori u ispunjavanju uslova za članstvo, i posebno naglasio spremnost te države da, tokom predsjedavanja EU u drugoj polovini godine, kroz sazivanje konferencija za otvaranje i zatvaranje pregovaračkih poglavlja, doprinese daljem napredovanju Crne Gore prema punopravnom članstvu.

“Na toj liniji, sagovornici su razmijenili mišljenje o unapređenju saradnje u više oblasti pravne tekovine saglasivši se o potrebi njenog intenziviranja kroz korištenje tvining i tajeks programa podrške”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније