Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

21. 02. 2017. 12:54 >> 12:30
9

CRNOGORSKA POZVALA

"DPS da povuče listu u Nikšiću"

Crnogorska je pozvala DPS da povuče svoju izbornu listu u Nikšiću jer "ozbiljna i promišljena politika u dvadesetim godinama ovog vijeka ne bi ni pomislila organizovati jednostranačke izbore bilo gdje".

Jednostranački izbori u Nikšiću nijesu ništa drugo do veliki korak unazad u izgradnji Crne Gore kao demokratske zajednice, kazao je portparol Crnogorske Nenad Pavićević.

Kako je istakao, Crnogorska ima puno razumijevanje za odluku građanske opozicije da odustane od izbora u Nikšiću jer je najava oduzimanja imuniteta sa određivanjem pritvora liderima DF-a objektivno ukazivala da ti izbori ne mogu garantovati potpunu slobodu izjašnjavanja građana.

"Kao što imamo puno razumijevanje za ponašanje građanske opozicije u novonastalim političkim uslovima nemamo i ne možemo imati razumijevanje za ponašanje lidera DF-a u najnovijim dešavanjima jer su svojim djelovanjem prešli politički rubikon i iz polja nacionalističkog djelovanja zagazili u polje šovinizma. Njihove poruke o tome `da će letjeti glave i da smo na ivici građanskog rata`, te njihovo ponašanje u holu Skupštine jasno ukazuju da je njihovo ponašanje i u teoriji i praksi – šovinističko", poručio je Pavićević.

Poručio je da takvo ponašanje i postupanje DF-a mora najzad prepoznati i građanska opozicija kako bi izbjegla buduća svrstavanja i solidarisanja sa političkim strukturama koje samo mogu narušiti njen građanski i demokratski kapacitet.

"Ovo je poslednji trenutak u kojem građanska opozicija mora započeti izgradnju sopstvenog političkog puta kako nikada više ne bi bila žrtva ili kolateralna šteta u političkom obračunu između DPS-a i DF-a. Samo jaka i svoja, bez svrstavanja, građanska opozicija kojoj svakako pripada i Crnogorska, daju nadu Crnoj Gori da teška politička kriza u kojoj Crnu Goru drže zarobljenom DPS i DF, može biti prevaziđena. Građanska opozicija ne smije dozvoliti, nakon parlamentarnih izbora kada je bila najveća žrtva jednog takvog sukoba DPS-ai DF-a, da to ponovo bude sada, kada su nikšićki izbori u pitanju i svi budući izbori", rekao je Pavićević.

Portparol Crnogorske je poručio da je održavanje takvog stanja je pogubno za građansku opoziciju i najpogubnije za budućnost države Crne Gore.

 

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније