Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavio: O.Z. ]

21. 02. 2017. 22:06 >> 21:42
1

DARMANOVIĆ - ELIJADES

Kipar spreman da intezivira ekspertsku pomoć

Kipar će nastaviti da podržava evropski put Crne Gore i spreman je da intezivira ekspertsku pomoć, poručio je ambasador te zemlje u Podgorici, Konstantinos Elijades.

Ministar vanjskih poslova Crne Gore Srđan Darmanović primio je danas Elijadesa, i iskazao zahvalnost Kipru na kontinuiranoj političkoj i ekspertskoj podršci na polju evropskih integracija.

Elijades je, kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP), čestitao Darmanoviću stupanje na dužnost i izrazio zadovoljstvo susretom.

"Elijades je kazao da će Kipar nastaviti snažno da podržava Crnu Goru na njenom evropskom putu i iskazao spremnost da se ekspertska pomoć intenzivira", saopšteno je iz MVP.

Ambasador je, kako se navodi, čestitao Crnoj Gori za postignuti napredak u procesu evroatlantskih integracija.

Na sastanku je, dodaje se, razgovarano i o novim rundama pregovora za ujedinjenje Kipra.

Na toj liniji, Darmanović je prenio iskrenu želju Crne Gore za što skorijim uspješnim okončanjem pregovaračkog procesa.

Sagovornici su ocijenili da su odnosi dvije države dobri i prijateljski, i u tom kontekstu iskazali interes za unapređenje saradnje u svim oblastima.

Darmanović je danas primio i počasnog konzula Crne Gore u Izraelu Nimroda Rinota.

U saopšenju se kaže da je Darmanović izrazio zadovoljstvo susretom, i istakao da cijeni izuzetan lični doprinos počasnog konzula na planu intenziviranja sveukupne bilateralne saradnje između Crne Gore i Izraela.

U tom kontekstu, podsjetio je na brojne inicijative Počasnog konzulata usmjerene na jačanje privrednih, kulturnih i naučnih veza između dvije zemlje.

Rinot je, kako se navodi, zahvalio na prijemu i istakao da mu je čast da u svojoj zemlji predstavlja Crnu Goru, koja je sa Izraelom izgradila čvrsto prijateljstvo, što je prava preporuka za jačanje saradnje u svim oblastima, u obostranom interesu.

Iskazao je, dodaje se, želju i spremnost da svojim aktivnim angažmanom i dalje unaprjeđuje bilateralne odnose Crne Gore i Izraela.

"Obostrano je iskazano zadovoljstvo pospješivanjem saradnje u oblasti turizma, uvođenjem direktne avio-linije na relaciji Tel Aviv – Tivat od najvećeg izraelskog turoperatora Israir", saopšteno je iz MVP.

Darmanović je danas primio i ambasadora Švajcarske u Crnoj Gori sa sjedištem u Beogradu, Filipa Gea.

Darmanović je, kako se navodi u saopštenju, istakao potrebu za jačanjem sveukupne saradnje i dinamiziranjem političkih i radnih kontakata između dvije države.

"Naglasio je značaj prisustva švajcarskih investitora u Crnoj Gori i ocijenio da postoji značajan potencijal za saradnju u više pravaca, naročito u oblasti zelene energije i edukacije na polju hotelskog menadžmenta", kaže se u saopštenju.

Ge je, kako je saopšteno, ponovio opredjeljenje i spremnost za jačanje odnosa sa Crnom Gorom i iskazao posebnu zainteresovanost za podsticanje ekonomske saradnje, kao i saradnje među finansijskim institucijama.

Ge je istakao turizam kao značajnu oblast koju treba afirmisati u narednom periodu.

"Obostrano je izraženo zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom na multilateralnom planu, posebno u kontekstu opredjeljivanja podrški kandidaturama dvije zemlje za članstvo u tijelima Ujedinjenih nacija", saopšteno je MVP.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније