Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina-biznis; Objavio: B.V. ]

22. 02. 2017. 08:05 >> 07:50
5

EVROPSKI POSLANIK

Partije same da riješe krizu

Evropska unija (EU) i NATO žele smirivanje napetosti u Crnoj Gori i u tom smislu će podsticati dijalog u državi, ali je teško očekivati širu međunarodnu inicijativu, poručio je poslanik Evropskog parlamenta, Jozo Radoš.

Kako je rekao, Crna Gora je u postupku pristupanja EU i NATO i očekivano je da te dvije organizacije djeluju u smislu smirivanja unutrašnjih napetosti i poboljšanju dijaloga političkih aktera u Crnoj Gori.

„No, to se događa na nivou poziva, savjeta i poticaja, a ne u smislu nametanja nekih rješenja“, rekao je Radoš Dnevnim novinama, komentarišući nedavnu posjetu lidera Pokreta za promjene Nebojše Medojevića Berlinu, gdje je tražio pomoć međunarodne zajednice za rješavanje krize u Crnoj Gori.

Radoš je poručio da je najbolje da partije u Crnoj Gori same riješe politički krizu u zemlji.

„Teško je očekivati neku širu međunarodnu inicijativu, najprije zbog suprotstavljenih stajališta glavnih aktera međunarodne politike. U svakom slučaju, bilo bi najbolje da političke snage u Crnoj Gori same nađu put saradnje“, zaključio je on.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније