Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M.Lj. [ Pobjeda ]

22. 02. 2017. 08:41 >> 08:16
5

FORMIRANJE KLUBA

Damjanović prolongira do sjednice o NATO-u

Poslanik Socijalističke narodne partije Aleksandar Damjanović planira da prolongira formiranje kluba poslanika te stranke do sjednice parlamenta na kojoj bi se odlučivalo o pristupanju NATO, saznaje Pobjeda od više izvora iz opozicije.

 

Do tada bi trebalo da bude definitivno poznato da li Damjanović ostaje u SNP-u ili planira da osnuje svoju stranku koja bi se priključila Demokratskom frontu.

Sjednica parlamenta na kojoj će biti odlučeno o članstvu u NATO neće biti održana najranije prije aprila. Blizak DF-u Damjanović ne krije da je u posljednje vrijeme veoma blizak poslaničkom klubu Demokratskog fronta sa kojim je i vodio neformalne pregovore o prelasku.

“Posebno je indikativno prisustvo Damjanovića na skupu podrške liderima Fronta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, a kasnije njegov dolazak u stranačke prostorije DF-a gdje je dočekan ovacijama”, rekao je izvor blizak poslaniku SNP-a.

 Ostalo je upadljivo da se predsjednik SNP-a Srđan Milić nije pojavio na tom skupu, što je protumačeno kao otklon od Damjanovića ali i od Fronta. Damjanović juče nije želio da komentariše saznanja Pobjede.

Podsjetimo, SNP i Građanski pokret URA su jedini parlamentarni subjekti koji nemaju poslaničke klubove. Novac SNP će tako, pet mjeseci od parlamentarnih izbora, i dalje ostati bez poslaničkog kluba, što znači da neće imati sopstvene kancelarije za rad, službeno vozilo, niti sredstva za finansiranje koja se dobijaju iz budžeta Skupštine. Neformiranjem poslaničkog kluba, osim bez prostorija za rad, SNP je ostala i bez desetak hiljada eura mjesečnih prihoda iz budžeta. S druge strane, zbog teške finansijske situacije gotovo svi zaposleni u SNP-u primaju minimalne lične dohotke u iznosu od 193 eura.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније