Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

22. 02. 2017. 12:35 >> 12:10

PEJOVIĆ I GE

Izazovi da ne uspore članstvo u EU

Izazovi s kojima se Evropska unija (EU) suočava ne bi trebalo da se odraze na brzinu napredovanja prema članstvu, ocijenjeno je na sastanku ministra evropskih poslova, Aleksandra Andrije Pejovića i ambasadora Švajcarske Filipa Gea.

 

Njih dvojica su, kako je saopšteno iz Ministarstva evropskih poslova, ocijeili kako je od presudnog značaja da države nastave s kvalitetnim sprovođenjem reformi koje će proizvoditi konkretne rezultate usmjerene na bolji kvalitet života građana.

"Pejović je upoznao ambasadora Gea s dosadašnji napretkom u pregovaračkom procesu istakavši da se rezultati preduzetih napora ogledaju ne samo u 26 otvorenih poglavlja nego prevashodno u postepenom preuzimanju evropskih standarda i najboljih praksi koje doprinose unapređenju stanja u mnogim oblastima. Na toj liniji je informisao ambasadora o reformama u oblasti vladavine prava i ekonomije, kao i o planovima i aktivnostima koji se preduzimaju u pravcu otvaranja preostalih poglavlja pravne tekovine", navodi se u saopštenju.

Ge je čestitao Pejoviću na imenovanju i posebno, na dosadašnjem uspjehu u vođenju pristupnih pregovora i dobrom napredovanju prema članstvu izrazivši očekivanje da će Crna Gora jednako uspješno nastaviti svoj put prema EU i u narednom periodu.

"Na toj liniji je pohvalio lidersku ulogu Crne Gore u procesu evropske integracije i reformske procese u oblasti vladavine prava i ekonomije", dodaje se u saopštenju.

Sagovornici su takođe, razmijenili mišljenje o situaciji u EU i državama članicama, te refleksiji aktuelnih dešavanja na politiku proširenja. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније