Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

22. 02. 2017. 19:36 >> 20:03
27

MARKOVIĆ - DANKAN

CG važan faktor mira i stabilnosti u regionu

Politika proširenja i jasna evropska i evroatlantska perspektiva za države Zapadnog Balkana daju snažan impuls miru i stabilnosti u regionu, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Duška Markovića i državnog ministra Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske za Evropu i Ameriku Alana Dankana.

Činjenica da napuštaju EU, kako je pojasnio Dankan, ne znači da UK napušta Evropu te da ostaje posvećana pitanjima bezbjednosti i jačanju bilateralnih odnosa sa Crnom Gorom i drugim državama regiona.

Zajednički afirmišući potrebu što skorijeg završetka procesa ratifikacije Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u, Dankan je naveo da UK podržava evropske i evroatlantske integracije naše države. Na sastanku je ocijenjeno da je Crna Gora važan faktor mira i stabilnosti u regionu.

Na konstataciju premijera Markovića da je Crna Gora, uz pomoć partnera uključujući i UK, napredovala na planu jačanja vladavine prava, snaženja institucija i borbe protiv organizovanog kriminala, ministar Dankan je zahvalio na zajedničkom radu u borbi protiv šverca cigareta.

Saradnja Crne Gore i UK u oblasti reforme javne uprave i obrazovanja je za našu državu, kako je ocijenio Marković, od izuzetnog značaja. UK je spremna da Crnoj Gori pomogne i u borbi protiv sajber napada, a sagovornici su se saglasili da postoji prostor za bolju ekonomsku saradnju u sektoru turizma ali i oblasti energetike, poljoprivrede, infrastrukture. 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари27

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније