Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

22. 02. 2017. 19:47   >>  19:23 17

PEJOVIĆ - DANKAN

Dobar napredak CG prema EU i NATO-u

Ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović i ministar za Evropu u Forin ofisu, ser Alan Dankan razmijenili su mišljenje o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Crnoj Gori, dosadašnjem napretku i tekućim i planiranim aktivnostima zemlje u pregovaračkom procesu s EU. Dankan je, kako je kazao, zadovoljan napretkom Crne Gore na putu evropske i evroatlanske integracije i naglasio da će Velika Britanija, bez obzira na izlazak iz EU, ostati privržena Evropi i da će u nastaviti napore na jačanju saradnje sa partnerskim zemljama, a na toj liniji Crna Gora, pored nedvosmislene političke podrške, može računati na nastavak tehničke saradnje, posebno u izgradnji administrativnih kapaciteta.

Pejović je sagovornika upoznao sa statusom integracijskih procesa u Crnoj Gori, kako procesom ratifikacije Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u, tako i napretkom postignutim u pregovorima s EU. Istakao je, kako se navodi u saopštenju, da je Crna Gora i dalje predvodnik procesa u regionu što se ogleda u svim ispunjenim početnim mjerilima i spremnosti da uđemo u završnu fazu pregovora i otpočnemo zatvaranje onih oblasti koje se već pregovaraju.

Crnogorski ministar je, takođe, informisao sagovornika o aktuelnostima u poglavljima koji se odnose na vladavinu prava naglašavajući da je sistem izgrađen te da je na institucijama da obezbijede valjan bilans ostvarenih rezultata.

"Ministar Dankan je izrazio zadovoljstvo postignutim napretkom Crne Gore na putu evropske i evroatlanske integracije i ukazao na značaj nastavka saradnje u oblastima od interesa za dvije zemlje. Istakao je da će Velika Britanija i dalje ostati privržena Evropi bez obzira na izlazak iz EU i da će u nastaviti napore na jačanju saradnje sa partnerskim zemljama. Na toj liniji je prenio da pored nedvosmislene političke podrške, Crna Gora može računati na nastavak tehničke saradnje, posebno u izgradnji administrativnih kapaciteta", navodi se u saopštenju i dodaje da je poručio da će Velika Britanija nastaviti da podržava Crnu Goru i region Zapadnog Balkana, što će potvrditi i organizovanjem Samita Zapadnog Balkana u Londonu naredne godine.

 

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније