Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavila R.B. ]

22. 02. 2017. 21:45 >> 21:24
2

ŠEFICA MISIJE OEBSA

Davije: CG ostvarila izuzetne rezultate

Crna Gora je u reformskom procesu i integracionim aspiracijama ostvarila izuzetne rezultate, ocijenila je novoimenovana šefica Misije OEBS-a u Podgorici, Mariz Davije, u razgovoru sa ministrom unutrašnjih poslova Mevludinom Nuhodžićem.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Nuhodžić je čestitao Davije imenovanje na dužnost, iskazavši zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa Misijom i kontinuiranom podrškom OEBS-a. 

"Pohvalio je konstruktivnu ulogu Misije u dijelu vladavine prava, ističući da izuzetno cijenimo ekspertsku pomoć OEBS-a pri izradi Strategije reforme Uprave policije za period 2016-2020 i pratećeg Akcionog plana“, kaže se u saopštenju 

Nuhodžić je posebno pozdravio aktivnosti Misije OEBS-a u oblasti integriteta policijskih službenika i jačanja kapaciteta za borbu protiv organizovanog kriminala. 

On je, kako se navodi, pozitivno ocijenio djelovanje Misije OEBS-a u domenu bezbjednosti granica, što se reflektuje kroz sprovođenje projekata koji su u skladu sa naporima koje Crna Gora čini u kontekstu regionalne saradnje.

"Na liniji parlamentarnih izbora održanih u oktobru, Nuhodžić je iskazao zahvalnost Posmatračkoj misiji OEBS/ODIHR, koja je konstatovala da su izbori u Crnoj Gori organizovani u demokratskom duhu i uz poštovanje temeljnih sloboda, u skladu sa reformisanim zakonodavnim okvirom“, kaže se u saopštenju. 

Nuhodžić je, s tim u vezi, ukazao na značaj Konačnog izvještaja ODIHR-a o parlamentarnim izborima, „uz konstataciju da će Vlada aktivno raditi na implementaciji preporuka iz Izvještaja, što će doprinijeti daljem jačanju povjerenja u izborni proces i unaprjeđenju kapaciteta organa za sprovođenje izbora“.

Davije je, čestitajući Nuhodžiću stupanje na novu dužnost, ocijenila saradnju Misije OEBS-a u Crnoj Gori i Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) veoma uspješnom. 

"Šefica Misije OEBS-a je naglasila da je Crna Gora u svom reformskom procesu i integracionim aspiracijama ostvarila izuzetne rezultate i saopštila spremnost Misije da nastavi da pruža podršku demokratizaciji crnogorskog društva i jačanju pravne sigurnosti“, kaže se u saopštenju. 

Ona se, kako se navodi, posebno osvrnula na Program za demilitarizaciju i bezbjedno skladištenje municije – MONDEM, kao i na projekte rodno senzitivnog djelovanja Policije. 

Davije je pohvalila zajedničku kampanju MUP-a i OEBS-a "Poštuj život, vrati oružje", čiji je cilj podizanje svijesti građana o opasnostima i štetnim posljedicama posjedovanja ilegalnog oružja.

Sagovornici su se saglasili da se saradnja nastavi, preko niza projekata i programa edukacije u kojima OEBS ima specifičnu ekspertizu. 

"Zajednički je ocijenjeno da će se u narednom periodu nastaviti uspješno partnerstvo MUP-a i Misije OEBS-a u Crnoj Gori, u cilju ostvarivanja konkretnih rezultata i što efikasnije realizacije obaveza u okviru reformskih procesa“, dodaje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније