Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M.Lj.

23. 02. 2017. 12:35 >> 12:13

CG - ŠVEDSKA

Ima prostora za saradnju u turizmu i ekonomiji

Švedska će nastaviti da podržava evropski put Crne Gore ka punopravnom članstvu u EU, koji će osnažiti ne samo Crne Goru, već i samu Uniju, kazao je ambasador Kraljevine Švedske u Crnoj Gori Jan Lundin. On je na sastanku sa ministrom vanjskih poslova Srđanom Darmanovićem konstatovao da je postoji značajan prostor za unapređenje saradnje posebno u oblasti turizma i ekonomije.

 

Darmanović je izrazio zadovoljstvo odnosima Crne Gore i Kraljevine Švedske kao i spremnost za njihovo unapređenje.

“Ocijenio je da postoji prostor za dalje snaženje političkog dijaloga na najvišem nivou, privredne i kulturne saradnje. Zahvalio je na podršci koju Švedska pruža Crnoj Gori i zemljama regiona u ostvarivanju njihove evropske agende”, navodi se u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova.

Lundin je kazao da je zadovoljan zbog prilike da predstavlja Švedsku u Crnoj Gori i doprinese daljem jačanju sveukupne  saradnje.

“Istakao je da će Švedska vrlo posvećeno nastaviti da podržava evropski put Crne Gore ka punopravnom članstvu u EU, koje će osnažiti ne samo Crne Goru, već i samu Uniju. Naglasio je da je vidljiv napredak koji je Crna Gora ostvarila do sada, uz očekivanje da će se takav trend nastaviti i u narednom period”, navodi se u saopštenju.

Konstatovano je da postoji značajan prostor za unapređenje saradnje posebno u oblasti turizma i ekonomije. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније