Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

23. 02. 2017. 21:18   >>  20:54 6

PORUKA SAD

Podrška tužiocima u CG, poštovati potjernice

Sjedinjene Države podržavaju napore crnogorskog Vrhovnog državnog tužioca i specijalnog tužioca da istraže pokušaj puča u Crnoj Gori i ulogu Rusije u tom slučaju, u skladu sa crnogorskim zakonima, rekao je za Glas Amerike zvaničnik Stejt departmenta, uz napomenu da Vašington čeka konačne rezultate istrage.

“Mi smo, naravno, veoma zabrinuti zbog navoda o ruskom miješanju u izbore u Crnoj Gori. Bilo kakav napor Rusije, bilo spoljašnji ili preko unutrašnjih aktera, da neprimjereno utiče na izbore i demokratski proces u Crnoj Gori, bio bi u potpunosti neprihvatljiv”, naveo je američki zvaničnik u odgovoru na pitanja Glasa Amerike. 

Takođe je dodao da bi trebalo poštovati Interpolove međunarodne potjernice za hapšenje izvjesnog broja navodnih počinilaca, među kojima su i dva državljanina Rusije, te da one predstavljaju važan korak u privođenju pravdi odgovornih.

Na pitanje o tome da li Sjedinjene Države pomažu Crnoj Gori u istrazi ruske uloge, zvaničnik Stejt Departmenta je naveo: “Odgovorili smo na sve zahtjeve crnogorske vlade za pomoć.” 

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније