Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

13. 06. 2013. 08:38 >> 10:51
8

ZAVISI OD DPS-A

Lekić: Mogući novi protesti

Ukoliko vladajuća Demokratska partija socijalista bude sabotirala rad radne grupe za izborno zakonodavstvo i najavljene istrage Anketnog odbora za rasvjetljavanje afere „Snimak”, Demokratski front će preispitati svoje dalje poteze i forme javnog djelovanja, najavio je u intervjuu za Dan lider DF-a Miodrag Lekić.

Na pitanje da li očekuje konkretne rezultate u radu komisije za izbornu materiju i Anketnog odbora i da li će to opredjeljivati dalje djelovanje DF-a u paralmentu i van njega, Lekić je naveo da je DF poslije 7. aprila donosio javno odgovorne odluke, primarno se rukovodeći raspoloženjem građana.

Zato je, kako kaže Lekić, DF u tom periodu povećao povjerenje građana.

"Branili smo Ustav i nijesmo mogli biti u zloupotrijebljenim instituci jama zajedno sa akterima afere "Snimak" i tako stvarati dekor i privid normalnosti. Kada su zahtjevi sa protestnog skupa dobili svoje mjesto u Skupštini, mi smo se veoma aktivno našli tamo. Ako vladajuća stranka bude sabotirala rad na realizaciji pokrenutih pitanja, koja se dobrim dijelom poklapaju i sa zahtjevima EU, preispitaćemo naše dalje poteze i forme javnog djelovanja", poručio je Lekić.

Lekić je kazao da rad na tako ozbiljnim pitanjima ne prati samo domaća javnost, već i Evropska unija, Sjedinjene Američke Države i drugi.

"Ukoliko to bude blokirano već viđenim farsama u izvođenju poslanika vlasti, ne isključujem ni nova protestna okupljanja", kazao je Lekić u intervjuu listu Dan.

"Vlast mora znati da poslije korupcionaških radnji otkrivenih u aferi "Snimak", drsko pokradenih izbora, olakih i nezakonitih davanja milionskih garancija, koje se kasnije prelivaju na teret građana, Crne Gora više nije ista. Građani postaju svjesni svojih prava. Postaju svjesni da se raznim krađama od struje, preko izbora, do njihovih džepova, već jednom mora stati na kraj. Demokratski front, kao dosljedna opoziciona politička snaga, odlučno će se boriti za konstituisanje odgovornog, demokratskog i iznad svega, dekriminalizovanog društva u Crnoj Gori", kazao je on.

Govoreći o situaciji u KAP-u Lekić je kazao da to više nije samo ekonomska već i politička tema. 

"Imajući u vidu suprotne stavove DPS-a i SDP-a, koji čine Vladu. Naravno, KAP je odavno tema i za tužioca, jer izvlačenje ličnih i grupnih dobiti iz KAP-a ostaje misterija u dužem periodu. Odgovornost za KAP treba da preuzmu oni koji su doveli investitore i sa njima sklapali tajne sporazume, sa katastrofalnim rezultatima koji se sada vide", zaključio je lider DF-a.

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније