Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Biljana Rovčanin, TVCG

27. 02. 2017. 20:15 >> 19:50
6

DF I URA

Sa DPS-om nakon opozicionog dogovora

Sastanak opozicije na kojem bi trebalo da definišu zajednički stav povodom političke situacije u državi, a na inicijativu Demokratskog fronta, biće dogovoren u narednih par dana, saopštio je Nebojša Medojević iz DF-a.Trenutno je izvjesno da će se pozivu DF-a odazvati Ura i Demokrate, a od ostalih opozicionih partija nijesmo mogli dobiti odgovor. Nakon dogovora unutar opozicije, Medojević i Neđeljko Rudović iz Ure tvrde da bi opozicija trebalo da razgovara sa DPS-om.

Zbog aktuelne političke situacije, Demokratski front je uputio poziv za razgovor ostalim opozicionim partijama, kaže Nebojša Medojević iz DF-A i objašnjava koje će teme biti na sastanku.

"Održavanje izbora u Nikšiću gdje treba dati jedinstven odgovor, čekaju nas izbori u Herceg Novom, imamo i zvanično otvaranje montiranih procesa protiv kolega iz DF-A, imamo i pojačan interes iz EU. Očekujemo u par narednih dana dogovor tehničke prirode gdje i kad treba da se sastanemo", kaže Medojević. 

Pozivu DF-a odazvaće se Demokrate i Ura, a od ostalih opozicionih partija nijesmo mogli dobiti odgovor. Ura će na sastanku, kažu, predočiti svoje viđenje zajedničkog djelovanja opozicije za ponavljanje oktobarskih parlamenatrnih izbora.

"Mi smo pripremili nacrt tog dokumenta. Mislimo da će on biti vrlo brzo, da ne kažem sjutra, na stolu kolega iz opozicije i što se nas tiče taj sastanak može da počne odmah", kazao je Rudović. 

Na drugoj strani, Tarzan Milošević iz DPS-a je, u izjavi DAN-u, saopštio da su ponuda i stav premijera Duška Markovića o spremnosti  te partije za razgovor sa opozicijom  više nego jasni.

“Lično mislim da je problem na drugoj strani, kako sa zajedničkim stavom u parlament i na razgovore s premijerom i političkim subjektima koji čine sadašnju vladu. Mislim na heterogenost opozicije i njihovo teško dogovaranje da se dođe do jedinstvenog stava prema partijama na vlasti, koji ne može biti, kako pojedini subjekti misle, uzmi ili ostavi”, kazao je Milošević.

U DF-u i Uri tvrde da bi opozicija trebalo da razgovora sa DPS-om tek kada postigne zajedničlki stav o aktuelnim političkim pitanjima.

"Čujemo i čitamo da neke opozicione stranke, doduše manje, koje su i ranije učestvovale u vlasti sa DPS-om i u neuspješnom projektu vlade izbornog povjerenja, najavljuju neke moguće kompromise i partikularne odluke vezane za bojkot parlamenta i odnose sa premijerom Markovićem, ali svaka opoziciona partija je na testu", kaže Medojević.

"Dogovor oko zajedničke platforme sa DF-om nešto što mi vidimo kao prvi korak i taj zajednički nastup bi trebalo kasnije da se demonstrira i sa DPS-om", kaže Rudović.

Medojević i Rudović tvrde da bi sve opozicione stranke u zajedničkim pregovorima, a kasnije i sa DPS-om, trebalo da ostave po strani sve ostale političke razlike.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније