Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda; Objavio: O. Z. ]

28. 02. 2017. 07:59 >> 09:35
25

ABAZOVIĆ O PREGOVORIMA

Traže garancije da se izbori ponove

Građanska opozicija zvanično nije odgovorila na inicijativu Demokratskog fronta za održavanje sastanka na nivou lidera opozicije na kojem bi bili definisani zajednički uslovi za pregovore sa Demokratskom partijom socij alista o povratku u parlament, saznaje Pobjeda.

Poziv je uputio Demokratski front još u petak i u njemu se tražio jedinstveni odgovor opozicije na trenutnu političku situaciju kao i odgovor na raniju ponudu premijera Duška Markovića o povratku u parlament.

Kandidat za predsjednika GP URA i poslanik te partije Dritan Abazović u izjavi za Pobjedu nije želio da komentariše poziv DF-a, ali je istovremeno zatražio obavezivanje od DPS-a da će parlamentarni izbori biti ponovljeni.

“Ako DPS želi dijalog sa opozicijom, prihvatićemo ga, ali pod uslovom da dobijemo čvrste garancije da će biti ponovljeni parlamentarni izbori, najkasnije sa predsjedničkim, kao i da dio tog paketa bude i ponavljanje izbora u Nikšiću”, kazao za Pobjedu Abazović.

On je, komentarišući izjavu političkog direktora DPS-a Tarzana Miloševića da je DPS spremna za razgovore sa opozicijom, rekao da dijalog treba pokrenuti vezano za pripremu vanrednih izbora.

“Na taj način bismo izbjegli sve dileme koje su bile na izborima 2016. godine”, rekao je Abazović.

Prema njegovim riječima, dio „paketa“ koji se odnosi na ponavljanje parlamentarnih izbora treba da budu i izbori u Nikšiću, jer, kako je rekao, „oni na način na koji su zamišljeni obesmišljavaju izborni proces“.

Raniji usklađeni stav opozicionih partija je da bi bilo najbolje da se vanredni parlamentarni izbori raspišu istovremeno sa predsjedničkim, 2018. godine. Ukoliko DPS nije spreman da idemo na prijevremene parlamentarne izbore, onda nema nikakvog osnova da se otvara bilo kakav dijalog zaključio je Abazović.

Пратите нас на

Коментари25

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније