Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R. [ Mina ]

28. 02. 2017. 14:03 >> 14:10
6

MEDOJEVIĆ POZVAO

Opozicija da zajednički nastupi u Novom

Pokret za promjene (PzP) pozvao je danas ostale opozicione partije da zajedno nastupe na izborima u Herceg Novom, zakazanim za 7. maj, i razmisle o eventualnoj zajedničkoj listi.

Predsjednik PzP-a, Nebojša Medojević, kazao je da je Demokratski front (DF) u toj opštini napravio sjajan rezultat na proteklim parlamentarnim izborima, i da su građani Herceg Novog jasno poručili da žele promjene.

„To je dokaz da su izbori koji nas očekuju puka formalnost. Građani Herceg Novog su vidjeli o kakvoj se prevari radi na prethodnim izborima sa takozvanim građanskim listama, nezavisnim odbornicima i preletačima“, rekao je Medojević na konferenciji za novinare.

Sada je, kako je naveo, ogromna odgovornost na DF-u koji je dobio najveću podršku u Herceg Novom da pokuša da organizuje što širi opozicioni front.

„Imajući u vidu i našu politiku na državnom nivou, pozivamo kolege iz opozicije da zajedno napravimo veliku pobjedu u Herceg Novom“, kazao je Medojević.

On smatra da bi trebalo razmisliti i o zajedničkoj listi koja, kako je naveo, ne bi trebalo da bude problem. „Ukoliko to neke kolege iz opozicije ne žele, to je njihova politička odluka“.

„U svakom slučaju, PzP je, zajedno sa drugim konstituentima DF-a, potpuno spreman da prihvati odgovornost koju su nam građani Herceg Novog predali na parlamentarnim izborima“, istakao je Medojević.

On je rekao da zajednička lista ne bi trebalo da bude problem s obzirom na to da su se, kako je kazao, građani jasno izjasnili o podršci svim političkim subjektima, i u vlasti i u opoziciji.

„Mislim da bi mogli vrlo brzo da se dogovorrimo oko toga, ali i ako do tog dogovora ne dođe – DF je potpuno siguran u veliku pobjedu u Herceg novom“, dodao je Medojević.

On je pozvao sve opozicione kolege da odmah počnu da se dogovaraju o tom pitanju, „kako bi napravili ponudu građanima Herceg Novog koja bi sanirala ozbiljne posljedice koje je napravila prethodna vlast.

Na pitanje da li se radi o promjeni stava, s obzirom na to da je donedavno govorio o bojkotu na svim nivoima, Medojević je kazao da je DF sada posvećen bojkotu izbora u Nikšiću, a da je u Herceg Novom druga situacija.

On je podsjetio da je bojkot izbora u Nikšiću bio reakcija na odluku specijalnog državnog tužioca o hapšenju lidera DF-a.

„DF se ne zalaže za nasilje, nego za političko rješenje. Ovo u Herceg Novom je druga situacija. Mi smo sada posvećeni aktivnom bojkotu izbora u Nikšiću, i želimo da on uspije“, kazao je Medojević.

Kako je naveo, u Herceg Novom trenutno postoje minimalni politički uslovi da opozicija izađe na izbore, i da pobijedi DPS.

„Ako se opet desi neka radikalna provokacija ili napad na DF, mi ćemo razmisliti da li da izlazimo na izbore u Herceg Novom“, dodao je Medojević.

Funkcioner PzP-a, Miloš Bigović, ocijenio je da se Herceg Novi nalazi u najgoroj političkoj situaciji u svojoj modernoj istoriji.

Prema njegovim riječima, ne samo što prethodna vlast nije uspjela da realizuje nijedan razvojni projekat, nego je sprovela neke veoma dubiozne, sa puno koruptivnih elemenata.

Bigović je kazao da rezultat koji je DF ostvario na parlamentarnim izborima u herceg Novom predstavlja veliku obavezu i odgovornost, i poručio da su u tom političkom savezu spremni da je preuzmuda.

„Velika otežavajuća okolnost je ono što nam Demokratska partija sovijalista ostavlja u nasljeđe – brojne probleme, finansijske dubioze i neriješene slučajeve“, istakao je Bigović.

On je kazao da je DPS samo u prvoj godini kad je preuzeo vlast u Herceg Novom, uvećao izdatke za lične dohotke zaposlenih u Opštini za više od 200 hiljada eura, a da je u protekle dvije i po godine ukupne izdatke za tu namjenu povećao za oko 430 hiljada eura.

„Ukupno su raspisali 161 oglas za prijem novih radnika, tako da sad u Opštini uz problem viška radnika koji smo imali ranije, sad imamo ogroman problem viška neradnika, što će biti jako teško riješiti u budućnosti“, naveo je Bigović.

Funkcionerka PzP-a, Sanja Crnić, kazala je da je prethodna vlast dovela grad do potpune blokade.

Ona je kao primjer uništene hercegnovske privrede navela hotelsko-turističko preduzeće „Boka“, koje je nekada zapošljavalo hiljadu stalnih i oko 500 sezonskih radnika, a nakon privatizacije zapošljava 50 ljudi.

„Privatizacija je išla samo na ruku investitora, i dovela do njegovog enormnog bogaćenja“, dodala je Crnić.

Prema njenim riječima, to je samo jedan od primjera koji pokazuje da je Herceg Novi žrtva politike koja se vodi na državnom nivou.

„I da trenutna lokalna vlast nema ni minimum razumijevanja za problema građana Herceg Novog“, dodala je Crnić.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније