Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

01. 03. 2017. 22:30   >>  22:15 1

HN OPOZICIJA

Prvo budžet pa smjena Radmana

Predstavnici svih odborničkih opozicionih klubova u Herceg Novom saglasili su se večeras da sjutra, na predlog Građanskog saveza, podnesu inicijativu predsjedniku Skupštine Andriji Radmanu za sazivanje vanredne sjednice parlamenta radi usvajanja budžeta za ovu godinu.

Smatraju da bi vanrednu sjednicu tim povodom trebalo sazvati prije 14. marta za kada je Radman, takođe na njihovu inicijativu, zakazao sjednicu o sopstvenoj  smjeni.

Na pitanje Radio Jadrana koji budžet će biti na dnevnom redu, tehnički-opozicioni ili onaj koji je već sačinjen u lokalnoj upravi i koji je prošao javnu raspravu, nezavisni odbornik, funkcioner URE Milovan Baždar priznaje da zakon ne poznaje termin tehnički budžet, kako su ga ranije definisali na opozicionim sastancima.

"Političari iz raznih razloga “krste” budžet tehničkim, mi smo ga tako nazvali jer se radi o minimalnim stavkama. Po zakonu nema smetnji da se sjednica o budžetu sazove  prije one o smjeni predsjednika Skupštine ili možda isti dan kada i razrješenje, iako smo prvobitno zahtjevali smjenu Radmana. Jer, prolazi mart brzo i puno je 15 dana čekati za usvajanje budžeta što je u interesu svih. Zato ćemo u inicijativi tražiti tu sjednicu do 14. marta", kaže Baždar.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније