Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Pobjeda,I.Š. ]

05. 03. 2017. 08:10   >>  08:28 24

TEMELJNO I TRANSPARENTNO

Fajon:Istraga da pokaže snagu pravne države

Najvažnije u ovom trenutku je da se sprovede temeljna i transparentna istraga u vezi navodnog miješanja Rusije uoči izbora u Crnoj Gori. Mislim da će to biti i važan indikator kada je u pitanju napredak na području pravne države, kazala je u intervjuu Pobjedi poslanica Evropskog parlamenta Tanja Fajon.

 

 

 

 

Ona je istakla da je od strane crnogorske opozicije neodgovorno i nekonstruktivno bojkotovati rad parlamenta i da to rijetko kada rješava bilo koju političku krizu.

„Brine me politička kriza u kojoj se nalazi Crna Gora i bojkot opozicije. Za jednu državu koja teži ka napretku, između ostalog i na području demokratije i političke kulture, ovo svakako nije dobar znak. Smatram da je aktivan i posvećen parlament, koji djeluje u duhu državotvornosti, osnova zdravog demokratičnog društva. Neodgovorno i nekonstruktivno je bojkotovati rad parlamenta, to rijetko kada rješava bilo koju političku krizu. Zato je izuzetno važno i ovo je stav čitave EU da se opozicija vrati u parlament, nastavi sa radom i na taj način pokaže neophodnu solidarnost svih političkih aktera u Crnoj Gori“, rekla je Fajon za Pobjedu.

Govoreći o pokušajima terorističkog napada u Crnoj Gori u koje su, prema navodima Specijalnog tužilaštva, bili uključeni i pojedini čelnici crnogorske opozicije, Fajon je rekla:

„Najvažnije u ovom trenutku je da se sprovede temeljna i transparentna istraga u vezi navodnog miješanja Rusije uoči izbora u Crnoj Gori. Mislim da će to biti i važan indikator kada je u pitanju napredak na području pravne države. Do tada nijesam u poziciji da spekulišem o umiješanosti Rusije, terorističkim napadima itd“, poručila je ona.

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније